blank

Aeroportul Henri Coandă, în top 3 al aeroporturilor europene cu creștere

0 642

Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Bucureşti a fost clasat pe locul al treilea în topul european al aeroporturilor cu cea mai mare creştere a traficului aerian în luna februarie, la categoria aeroporturilor care au avut între 5 şi 10 milioane de pasageri. Clasamentul a fost făcut de Airports Council International-Europe.

Pe primele trei locuri, în această categorie, s-au clasat aeroporturile Berlin Schonefeld, Faro-Algarve (Portugalia) și Henri Coandă București, urmate de aeroporturile Porto și Larnaca (Cipru).

Aeroportul Henri Coandă se află în top 3 aeroporturi europene

aeroport-henri-coanda-bucuresti

În februarie, la categoria aeroporturilor cu peste 25 de milioane de pasageri, clasamentul este: Istanbul Sabiha Gokcen, Barcelona El Prat, Dublin, Copenhaga și Madrid Barajas.

La categoria 10 – 25 de milioane de pasageri, pe primele locuri s-au clasat aeroporturile Bonn Koln, Alicante, Atena, Malaga și Edinburgh, iar la categoria sub 5 milioane de pasageri, clasamentul este: Ohrid (Macedonia), Santorini (Grecia), Maribor (Slovenia), Harkov (Ucraina), Hammerfest (Norvegia).

Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti a înregistrat, în februarie 2016, un trafic aerian de 681.185 pasageri și 7.625 mișcări de aeronave (aterizări și decolări).

TOP 3 aeroporturi europene pe creștere

Faţă de aceeași lună a anului trecut, numărul pasagerilor care au tranzitat AIHCB în februarie 2016 a înregistrat o creştere de 21,8%. Evoluţia numărului de pasageri pe Aeroportul Henri Coandă devansează semnificativ tendinţa generală de 10,3%, înregistrată la nivel european.

Aeroportul Henri Coandă a înregistrat, de asemenea, şi o creştere a numărului de mişcări de aeronave, depăşind şi la acest capitol trendul european, care a atins 7,2%. Astfel, februarie, numărul mişcărilor de aeronave pe AIHCB a crescut cu 11,44% faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

Leave A Reply

Your email address will not be published.