blank

Românii călătoresc în familie şi alocă bugete cuprinse între 1000 EURO şi 5000 EURO

0 663

Suntem la mijlocul lunii aprilie, iar agenţiile de turism au tras o primă linie şi ne prezintă câteva rezultate cu privire la preferinţele românilor. Paravion şi Eturia ne-au trimis câteva cifre cu privire la rezervările făcute de români.

vacanta-in-familie

Paravion este o agenţie de turism online din România, care operează pe mai multe pieţe din Europa de Est şi în Turcia, oferind servicii precum rezervări de bilete de avion, vacanţe, închirieri auto şi hotel.

Românii călătoresc în familie

Eturia a vândut în cei opt ani de activitate peste 11.000 de pachete de vacanță personalizate în destinații exotice. Dintre cei peste 15.000 de turiști, care au ales serviciile agenției Eturia, peste 75% sunt clienți fideli. Fără a fi considerată o agenție de turism exclusivistă, ofertele sale includ la ora actuală 120 de destinații din întreaga lume, cele mai solicitate fiind Republica Dominicană, Maldive, Cuba și Mexic.

Conform Paravion, Antalya, Belek, Oludeniz, Creta, Rhodos, Corfu și Zakynthos sunt câteva dintre destinațiile externe ideale pentru familiile cu copii. Astfel, bugetul mediu alocat în acest an de familiile cu doi copii pentru un concediu de 7 zile în Turcia sau Grecia se ridică la circa 1.500 de euro.

Conform Eturia, românii preferă să își petreacă vacanța în locuri exotice cu plajă, pe primele 5 locuri în preferințele turiștilor aflându-se Maldive, Thailanda, Republica Dominicana, Bali și Cuba. Aceștia plătesc între 1400 euro – 2500 euro de persoană pentru un sejur și preferă să călătorească alături de familie.

Din partea celor 2 agenţii vin şi câteva recomandări. Specialiștii Paravion le atrag atenția turiștilor, care vor să meargă împreună cu copiii în concediu, să fie atenți la resort-urile sau hotelurile care au intrarea abruptă în mare, nu au plajă cu nisip sau sunt departe de plajă.

Românii alocă între 1000 și 5000 euro pentru vacantețe

Una dintre stațiunile mai puțin prietenoase cu cei mici este Lefkada, care, deși este vizitată intens de turiștii români, nueste neapărat o destinație ideală,întrucât, pe partea vestică a stațiunii trebuie coborâte numeroase scări pentru a ajunge la plajele cu nisip și pietriș, iar hotelurile nu sunt situate aproape de plajă.

O altă insulă recomandată cuplurilor și familiilor care călătoresc fără copii este Santorini, unde, de asemenea, accesul este foarte dificil pe plajă.

Specialiştii Eturia ne informează când e bine să mergem în destinaţiile exotice. Cu toate că temperaturile în destinații de plajă sunt ridicate pe tot parcursul anului, există și perioade de extrasezon, când cantitatea de precipitații crește.

Cea mai potrivită perioadă pentru a vizita Thailanda este aprilie-mai, în timp ce în Maldive se poate merge tot timpul anului, pentru Republica Dominicană este perfectă perioada noiembrie-aprilie. Cuba merită vizitată primăvara și iarna.

Pe de altă parte, SUA, Indonezia (insula Bali), China și Japonia se află în plin sezon pe parcursul vacanței noastre de vară. Există și destinații de plajă care pot fi vizitate tot timpul anului, de exemplu Seychelles, Zanzibar (mai puțin lunile ianuarie-martie) sau Mauritius (cele mai bune luni sunt aprilie-iunie și septembrie-decembrie).

Acestea fiind spuse, spor la rezervat vacanţa preferată. Puteţi alege o destinaţie exotică şi îndepărtată sau una mai aproape de România, dar la fel de spectaculoasă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.