Aeroportul din Frankfurt va redeschide pista de nord-vest (07L / 25R), de la 1 iunie

0 190

Începând cu 1 iunie, pista de nord-vest (07L / 25R) a aeroportului din Frankfurt (FRA) va fi redeschisă operațiunilor comerciale. Fraport – compania care operează aeroportul din Frankfurt – a decis redeschiderea pistei în așteptarea unei creșteri a mișcărilor avioanelor în această vară. Aceste așteptări sunt susținute de prognozele emise de Eurocontrol, agenția europeană de coordonare a traficului aerian.

În ultimele săptămâni a existat deja o creștere a decolărilor și aterizărilor la Frankfurt. Dacă numerele continuă să crească, pista va fi necesară pentru a se asigura că operațiunile continuă să ruleze fără probleme și pentru a evita întârzierile. Decizia de a relua utilizarea pistei de nord-vest a fost luată de Fraport împreună cu DFS Deutsche Flugsicherung GmbH (DFS). DFS este responsabil pentru controlul traficului aerian în Germania.

Vă reamintim că această pistă a fost scoasă din funcțiune din cauza scăderii accentuate a volumului de trafic pe fondul pandemiei coronavirusului. Fraport a scos din funcțiune pista de nord-vest între 23 martie și 8 iulie 2020, dar și din 14 decembrie 2020, fiind folosită ca parcare temporară pentru aeronave.

Aeroportul din Frankfurt este bine pregătit pentru creșterea traficului de pasageri în sezonul estival. În Terminalul 1, singurul terminal în funcțiune în prezent, Fraport a implementat măsuri robuste de igienă anti-COVID-19 în toate zonele utilizate de pasageri.

Leave A Reply

Your email address will not be published.