Aeroportul din Bologna a moderniza 1.6 km de pistă, căi de rulare, balizaj și iluminat în doar 11 zile (Video).

0 2.383

Pe 11 septembrie, la ora 06:00, aeroportul din Bologna s-a închis pentru modernizarea infrastructurii. Iată că, după 11 zile, aeroportul din Bologna a fost redeschis traficului aerian. Dar hai să vedem ce s-a făcut în această perioadă de ”lockdown”.

Valoarea totală a investiției s-a ridicat la 10.7 milioane de EURO. Lucrarea a cuprins reabilitarea unei porțiuni mari din pistă (1.6 kilometri), reabilitarea legăturilor „Charlie”, „Delta” și „Echo” (în lungime totală de 1 kilometru), refacerea marcajelor și instalarea a 500 de lumini pe pistă pentru modernizarea sistemului Bright Visual Aids.

De asemenea, au fost instalate conducte noi pentru eliminarea apei de ploaie pe o distanță totală de 2,8 km, plus o canalizare nouă.

A fost un șantier complex și impresionant, care a implicat 30 de companii cu aproximativ 450 de persoane și 350 de vehicule. S-a lucrat în trei schimburi pentru a se asigura desfășurarea lucrărilor 24 din 24.

O serie de lucrări erau deja programate înainte de pandemia de COVID-19 și nu au putut fi amânate. Pe de altă parte, intervențiile pe pistă erau programate pentru 2022, dar au fost combinate în aceste lucrări executate în septembrie 2020, tocmai pentru a nu mai fi nevoiți să blocheze aeroportul peste 2 ani.

După redeschiderea aeroportului, primul avion a aterizat la ora 02:03, pe 22 septembrie. A fost al companiei cargo TNT și a zburat de la Liege. Primul zbor cu pasageri a fost operat de Brussels Airlines, pe ruta Bruxelles – Bologna.

Leave A Reply

Your email address will not be published.