Aeroportul Bruxelles Zaventem s-a redeschis parţial

1 358

Astăzi, 3 aprilie 2016, Aeroportul Bruxelles Zaventem s-a redeschis parţial. Vă reamintim că-n data de 22 martie, în jurul orei 8, două explozii au zguduit Terminalul “Plecări” al Aeroportului Internaţional Zaventem Bruxelles. În urma actului terorist, au fost înregistrate mai multe victime şi zeci de răniţi.

Brussels Airport Welcome Back

La 12 zile după atentatul jihadist, managerul aeroportului a anunţat redeschiderea partţială a acestuia, cu doar 3 zboruri comerciale. Acestea sunt zborurile Brussels Airlines către Faro, Torino şi Atena. În zilele următoare, numărul curselor aeriene vor creşte până se va ajunge la capacitatea maximă de procesare a structurilor temporare de 800 de pasageri pe oră. Pe lângă operatorul Brussels Airlines, sunt aşteptate ca şi celelalte companii aeriene să-şi reia zborurile din/spre Aeroportul Zaventem.

 

Live streaming press conference on restart Brussels Airport

Posted by Brussels Airport (BRU) on Saturday, April 2, 2016

Zborurile operate de TAROM şi Blue Air spre Aeroportul Internaţional Zaventem Bruxelles vor fi şi ele reluate în zilele următoare. Vom reveni cu noi informaţii.

În următoarele săptămâni, autorităţile belgiene vor lucra la un plan strategic de renovare a sălii de plecare. Acesta va avea 2 etape. În prima parte, vor fi puse în funcţiune ghişeele de check-in, iar a doua parte va cuprinde redeschiderea completă a sălii de plecare.

Aeroportul este accesibil momentan pentru taxiuri şi maşini private. Traseele trenurilor şi autobuzelor nu au fost încă redeschise. La intrarea în zona aeroportului și la intrarea în zona de check-in vor exista măsuri suplimentare de securitate. Aeroportul din Bruxelles recomandă pasagerilor să ajungă cu cel puțin 3 ore înainte de ora de îmbarcare, iar documentele de identitate și a documentelor de călătorie să fie la îndemână.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.