Aeronavele wide-body vor fi interzise pe aeroportul din Kathmandu

0 699

Pe 2 septembrie 2013, CAAN (The Civil Aviation Authority of Nepal) a confirmat că a cerut tuturor liniilor aeriene să caute alternative la avioanele wide-body folosite pe zborurile din/spre Aeroportul Internaţional Tribhuvan (TIA), Kathmandu. Decizia a fost luată din cauza pistei. Aceasta are peste 45 de ani de la inaugurare şi au început să apară tot mai multe fisuri.Din cauza acestora, pista devine nesigură şi pot apărea accidente.Aeroportul Internaţional Tribhuvan (TIA)

Nu s-a specificat perioada cât vor fi interzise, dar această decizie va afecta foarte multe zboruri şi companii aeriene. În lunile octombrie şi noiembrie se preconozează un trafic mare de pasageri şi asta pentru că foarte mulţi nepalezi, care lucrează în străinătate, se întorc pentru a sărbători festivalurile Dashain şi Tihar.

Turismul va suferi cel mai mult şi asta pentru că majoritatea turiştilor vin pe calea aerului, iar companiile aeriene folosesc doar avioane wide-body pentru a transporta un număr mare de pasageri.

Printe companiile aeriene afectat se regăsesc Air Asia, Thai Airways şi Korean Air. Transportatorii Qatar Airways, Etihad Airways, Turkish Airlines și Air Arabia asigură 39% din traficul de pasageri din/către Nepal şi vor fi efectaţi, de asemenea.

Situaţia este puţin în ceaţă, iar autorităţile nu au făcut prea multe declaraţii. Încă se mai poartă negocieri cu privire la reabilitarea pistei, la perioadă, se caută soluţii alternative pentru a nu afecta foarte mult traficul de pasageri.

Leave A Reply

Your email address will not be published.