Aeronavele Eurofighter spaniole au interceptat două aeronave rusești în apropierea spațiului aerian al României

0 577

Pe 4 martie, radarele NATO au inregistrat existenta a două avioane neidentificate în spațiul aerian internațional din sudul Mării Negre, care se îndreptau spre spațiul aerian românesc.Centrul NATO de Operațiuni Aeriene Combinate din Torrejón, Spania, a dat alarma, iar aeronavele Eurofighter spaniole, relocate bazei NATO de la Mihail Kogălniceanu, au decolat pentru a le intercepta într-o misiune de poliție aeriană.

Conform comunicatului de presă emis de NATO, reiese că două avioane militare rusești SU-30 zburau cu transponderele oprite, fără plan de zbor și contact cu controlorii traficului aerian.

Aeronavele Eurofighter spaniole au interceptat avioanele rusești și au patrulat până când acestea s-au îndepărtat de spațiul aerian aliat.

Nu este pentru prima dată când avioanele rusești se apropie prea mult de spațiul aerian românesc, totodată fiind și spațiul aerian aliat al NATO. În februarie, avioanele MIG-21 românești au interceptat 2 bombardiere rusești. Iar în vara anului trecut, un bombardier american B-52 a fost sicanat in zbor de aeronave rusesti Suhoi Su-27, peste Marea Neagra.

Leave A Reply

Your email address will not be published.