Aeronavele Boeing 787 Dreamliner sunt iar în aer (foto/video)

2 403

La începutul acestei luni, Boeing a finalizat cu succes testele pentru certificarea noilor baterii la 787 Dreamliner. Apoi a fost o chestiune de timp până când FAA a ridicat interdicţia de zbor pentru acest tip de aeronavă.Noua baterie a fost omologată şi acceptată de toate organizaţiile internaţionale din aviaţie, inclusiv în Europa şi Japonia, zone unde nivelul de siguranţă aeriană este setat foarte sus.

După montarea noilor acumulatori, primul 787 Dreamliner care şi-a luat zborul a fost cel al operatorului Ethiopian Airlines. Pe 27 aprilie, aeronava 787 Dreamliner Ethiopian Airlines a operat zboruri comerciale pe ruta Addis Abeba – Nairobi. Mai jos aveţi o galerie foto de la primul zbor comercial cu 787 după o pauză de aproximativ 4 luni.

All Nippon Airways, operatorul care are cea mai mare flotă de aeronave Boeing 787 Dreamliner, a început o serie de teste cu avioanele 787. „După ce s-a fript, ANA suflă acum şi în iaurt”. Vor efectua peste 230 de zboruri de test înainte de zborurile comerciale. Cu toate că lucrurile se mişcă foarte rapid, ANA plănuieşte să reia zborurile oficiale cu 787 de la 1 iunie.

LOT Polish Airlines a anunţat deja programul de operare cu aeronava 787. Va relua zborurile comerciale din 5 iunie pe ruta Varşovia – Chicago, pe 7 iunie va opera Varşovia – Toronto şi pe 30 iunie va introduce 787 Dreamliner pe ruta Varşovia – New York JFK.

United Airlines, singurul operator american care are în flotă acest tip de aeronavă, plănuieşte să reia zborurile cu Boeing 787, la 31 mai 2013. Aeronava va opera zboruri pe ruta Houston – Denver.

Japan Airlines, operatorul aerian care deţine 7 unităţi 787 Dreamliner, va face câteva teste înainte de zborurile oficiale, care vor fi reluate de la 1 iunie.

Boeing a promis că va upgrada toate cele 50 de aeronave 787 Dreamliner până la jumătatea lui mai, în ordinea în care acestea au fost livrate. În prezent, 8 operatori aerieni deţin acest tip de avion: All Nippon Airways (17), Japan Airlines (7), Air India (6), United Airlines (6), Qatar Airways (5), Ethiopian Airlines (4), LAN Airlines (3), LOT Polish Airlines (2).

Leave A Reply

Your email address will not be published.