blank

Boeing a finalizat cu succes testele pentru certificarea noilor baterii la 787 Dreamliner (foto/video)

2 647

După aproximativ 3 luni de la decizia FAA de a bloca toate aeronavele 787 la sol, Boeing a anunţat că a finalizat cu succes toate testele pentru certificarea noilor baterii.

LOT_787_86_Everett_2013_04_05_02

Azi, un avion Boeing 787 sub livery LOT Polish Airlines a operat un zbor demonstrativ cu noua baterie. Zborul marchează testul final de certificare pentru noul sistem de acumulatori, în conformitate cu solicitările U.S. Federal Aviation Administration (FAA).

Aeronava a decolat de la baza Everett, la ora 10:39, având un echipaj format din 11 tehnicieni şi ingineri, inclusiv 2 reprezentanţi FAA. Avionul 787 LOT a zburat o oră şi 49 de minute şi s-a întors pe aeroportul Paine Field, la ora 12:28. Zborul a fost simplu, fără probleme şi a avut rolul de a demonstra că noile baterii sunt în conformitate cu standardele de zbor. Mai jos aveţi câteva imagini cu noile baterii şi cu sistemul de prindere, instalare şi siguranţă.

K3

K2

K1

În zilele următoare, toate informaţiile obţinute în urma testelor vor ajunge pe masa comisiei FAA. Vor fi analizate şi se va lua o decizie finală. FAA vrea să analizeze design-ul, structura, partea tehnică a bateriilor. Oficialii Boeing au declarat că sunt mulţumiţi de soluţia găsită şi vor demonstra că au făcut totul conform solicitărilor FAA.

Probabil că înscurt timp se va ridica interdicţia pentru zborurile cu avioanele Boeing 787 Dreamliner. Însă va mai dura câteva săptămâni până când toate aeronavele vor fi echipate corespunzător cu noile baterii, un proces de retehnologizare nu foarte simplu.

ZA272 787 takeoff

ZA272 787 takeoff

Conform unor informaţii apărute în presă, Boeing a trimis echipe tehnice în Japonia, unde se află producătorul de acumulatori GS Yuasa Corp din Kyotounde, dar şi cele două companii aeriene, ANA şi Japan Airlines, care au cele mai mari flote de Boeing 787. Montarea noului sistem de acumulatori va dura aproximativ 4-5 zile pentru fiecare avion. Se aşteaptă avizul FAA pentru a se începe procesul de upgrade.

Leave A Reply

Your email address will not be published.