blank

Aeronavele Boeing 737 MAX vor reveni în zbor până în decembrie 2019

0 714

Conform unui oficial FAA, aeronavele Boeing 737 MAX vor reveni în zbor până în decembrie 2019. Nu există o dată exactă, dar oficialii de la Administraţia Federală a Aviaţiei sunt foarte optimiști.

Ali Bahrami, un oficial FAA pe partea de siguranță în aviație, a declarat că FAA este sub o presiune mare în cazul 737 MAX. Dar când vine vorba de siguranța în aviație, totul trebuie să se facă cât mai bine.

Spune că e nevoie de timp pentru recertificarea aeronavei 737 MAX, care a suferit modificări de design și update de soft. Plus zborurile de testare și instruirea piloților. Toate acestea necesită timp.

Boeing 737 MAX va reveni în zbor până la finalul anului.

Și oficialii Boeing, dar și autoritățile direct implicate în acest caz, speră să readucă 737 MAX în zbor până la finalul anului. În tot acest timp, Boeing a redus rata de producția lunară la 42 de avioane 737 MAX. Inițial, Boeing fabrica 52 de MAX-uri lunar și spera să crească la 57.

În timp ce toți speră, companiile aeriene posesoare de 737 MAX acumulează pierderi. Mii de zboruri au fost anulate și vor mai fi anulate. Unii analiști spun că pierderile ar fi de 1.4 miliarde de dolari.

American Airlines și-a anulat zborurile cu avioanele 737 MAX până pe 3 septembrie. În timp ce alți operatori aerieni au anulat zborurile până la final de august. Dacă informațiile de mai sus se adeveresc, cu siguranță vom vedea o actualizare în orarele de zbor.

Vă reamintim că avioanele 737 MAX au fost consemnate la sol după 2 accidente aviatice, în care au fost implicate avioane din această familie. În urma celor 2 accidente, și-au pierdut viața 346 de persoane.

Aeronava Boeing 737 MAX 8 Ethiopian Airlines (ET-AVJ) s-a prăbușit la scurt timp de la decolare. Avionul opera zborul ET302, pe ruta Adis Ababa – Nairobi.

Însă primul Boeing 737 MAX s-a prăbușit în toamna lui 2018. Un Boeing 737 MAX 8 Lion Air s-a prăbușit în mare, la scurt timp de la decolare. Opera zborul JT610.

Leave A Reply

Your email address will not be published.