blank

Aeronava Airbus A380 Hi Fly a fost avariată la Paris / Schimbări operaționale la Air Austral

Vineri seară, aeronava Airbus A380 HiFly a fost avariată la Paris. După ce a fost tractată la poarta de îmbarcare, unul dintre motoare a fost lovit de pasarela de îmbarcare.

0 1.062

La finalul lunii august, aeronava Airbus A380 Hi Fly a început să zboare pentru Air Austral, pe ruta Paris – Reunion.

Din nefericire, vineri seara (7 septembrie 2018), avionul a fost avariat la Paris. Unul dintre motoare a suferit daune importante după ce a fost lovit de pasarela de îmbarcare.

Acest incident a dat peste cap toate zborurile Air Austral. Zborul UU978, de pe ruta Paris – Reunion, a fost anulat. Cei aproximativ 500 de pasagerii, care trebuiau sa zboare vineri, au fost cazați la hotel, urmând să fie rerutați pe alte zboruri Air Austral spre destinația finală.

Aeronava Airbus A380 Hi Fly a fost avariată

Airbus A380 Hi Fly va rămâne la sol până la remedierea problemei. Ghinionul face ca Air Austral să mai aibă un avion, un Boeing 787-8 Dreamliner, mobilizat la sol pentru revizie tehnică.

Cu flota subdimensionată, compania Air Austral a fost nevoită să facă ajustări importante în programul operațional. Sunt afectate și zborurile din Réunion spre Johannesburg sau Seychelles.

Hi-Fly-A380-Reunion
Hi-Fly-A380-Reunion

Toți pasagerii au fost contactați de Air Austral și rerutați pe alte zboruri operate de companie sau au fost anunțați de unele întârzieri.

Air Austral a anunțat că păstrează contractul de închiriere al avionului A380 Hi Fly până la finalul lunii septembrie, așteptând să-l reintroducă în serviciul operațional.

Leave A Reply

Your email address will not be published.