Aeronava Airbus A220 „Hops” a JetBlue a efectuat primul zbor de test.

0 579

Primul Airbus A220-300 JetBlue Airways a finalizat primul zbor de test de la Mobile Aeroplex în Mobile, Alabama, pe data de 9 decembrie. Aeronava a efectuat etapele de testare și a aterizat în siguranță la 17:22, ora locală.

Primul dintre cele 70 de avioane A220 pentru JetBlue este programat să fie livrat companiei aeriene din New York înainte de sfârșitul acestui an.

Primul avion A220 al companiei aeriene americane a debutat în această toamnă cu un livery nou, numit „Hops”, proiectat chiar de JetBlue. Aeronava va fi echipată cu o cabină configurată modern într-o singură clasă și va transporta pasagerii în călătorii scurte ca parte a unei călătorii mai mari, denumită în mod obișnuit „hooping”.

Airbus A220 JetBlue combină autonomia de zbor și capacitatea de transport, aducând flexibilitate în strategia operațională, inclusiv posibilitatea de a programa avionul pe zboruri transcontinentale. Economia inegalabilă a aeronavei A220 deschide, de asemenea, noi posibilități care nu erau fezabile cu avioanele din generație anterioară.

JetBlue a comandat 70 de aeronave Airbus A220.

JetBlue a mărit comanda de A220 la 70 de avioane (în cadrul salonului airshow Paris Le Bourget din 2019), la doar șase luni de la anunțarea unei comenzi inițiale pentru 60 de avioane în ianuarie 2019.

Beneficiind de cele mai noi tehnologii, A220 este cea mai silențioasă, mai curată și cea mai ecologică aeronavă din categoria sa. Avionul beneficiază de o amprentă de zgomot cu 50% mai mica și de o reducere cu 25% a consumului de combustibil/scaun comparativ cu avioanele din generația anterioară. În plus, emisiile de carbon sunt cu 50% mai mici decât standardele industriale, A220 fiind un avion excelent pentru operațiuni urbane.

Aproximativ 130 de aeronave A220 sunt utilizate de către 7 operatori din Asia, America, Europa și Africa, extinzând astfel amprenta globală a celui mai recent membru al familiei Airbus.

Leave A Reply

Your email address will not be published.