Aegean Airlines cumpara 25% din Animawings, noua companie romaneasca specializata in chartere. Vezi pentru ce suma!

0 1.741

Un comunicat de presă emis de Aegean Airlines anunță o nouă tranzacție în Europa de Est. Conform acestuia, Aegean Airlines cumpără 25% din noua companie românească Animawings. Pentru pachetul minoritar, transportatorul grec ar fi plătit suma de 412 000 EURO. Cu alte cuvinte, Animawings valorează 1 648 000 EURO.Este o mutare surprinzătoare și, totodată, interesantă pe care o face Aegean Airlines. Vă reamintim că Animawings este o nouă companie aeriană cu acționariat româno-grec. Conform informațiilor oficiale, își va lua AOC-ul la mijlocul acestei luni, iar operațiunile vor fi demarate la 1 mai 2020.

Aegean Airlines cumpara 25% din Animawings

Animawingso nouă companie aeriană specializată în chartere, va opera zboruri pe piața românească începând din acest an. Operatorul aerian are ca acționari compania Memento Group, din care face parte și Christian Tour, cel mai mare turoperator român, precum și operatorul aerian elen Orange2Fly.

Conform informațiilor oferite pe pagina sa de facebook, Animawings anunță sosirea unei aeronave de tip Airbus A320, înmatriculată YR-AGA. Aceasta va fi configurată într-o clasă cu 174 de locuri. Ne-am fi așteptat ca avionul să vină de la Orange2Fly, dar toate au configurația de 180 de locuri.

Cristi de la miles.ro menționeză foarte bine în articolul său că aeronava ar putea veni de la Aegean Airlines, fiind vorba de cea cu indicativul SX-DGR. Aeronava se află din 3 martie la Aeroportul Shannon, locul unde se află hangarele firmei International Aerospace Coatings – specializată în vopsirea aeronavelor.

Cât despre colaborarea dintre Aegean Airlines și Memento Group, deținătorul Christian Tour, putem spune că este una de durată. Aegean Airlines furnizează servicii charter, conectând diverse orașe românești cu destinații din Grecia (în special Creta, Rodos și Corfu).

Vom urmări cu interes evoluția companiei Animawings și vom reveni cu informații!

Leave A Reply

Your email address will not be published.