La intrare în Marea Britanie, călătorii complet vaccinați din UE vor putea să facă teste antigen în loc de PCR

0 1.748

Autoritățile britanice au dezvăluit că minorii complet vaccinați și europenii adulți vor putea face un test COVID-19 mai puțin costisitor în loc de un test PCR la sosire, începând din această duminică, 24 octombrie.

Astfel, călătorii vor putea face un test antigen în loc de un test PCR înainte sau în a doua zi de la sosirea în Marea Britanie. Programările pentru a rezerva astfel de teste se vor deschide începând cu 22 octombrie și se așteaptă ca această modificare să reducă cheltuielile de testare.

„Modificările regulilor vor face testarea la sosire mai simplă și mai ieftină pentru persoanele din toată țara, care așteaptă cu nerăbdare vacanțele pentru această jumătate a lunii octombrie. Eliminarea testelor costisitoare obligatorii de PCR va stimula industria turismului și este un pas important în normalizarea călătoriilor internaționale și încurajarea oamenilor să rezerve vacanțele de sărbători”, a declarat secretarul de stat pentru transport Grant Shapps.

Călătorilor europeni li se va permite să facă un test înainte de plecare și să îl prezinte autorităților britanice prin intermediul certificatului digital digital COVID-19 (EUDCC). Aceasta înseamnă că europenii care dețin EUDCC pot călători liber în Marea Britanie.

Mai mult, acest lucru se aplică celor complet vaccinați cu una dintre opțiunile de vaccinare aprobate de autoritățile britanice, care, printre altele, includ Moderna, Pfizer, AstraZeneca și Janssen. În plus, călătorii care și-au revenit după o infecție cu COVID-19 cu cel puțin 30 de zile înainte de intrarea în Marea Britanie au, de asemenea, permisiunea de a intra în țară fără carantină.

Pe de altă parte, guvernul britanic a anunțat că, în prezent, lista roșie este formată din doar șapte țări precum Columbia, Republica Dominicană, Ecuador, Haiti, Panama, Peru și Venezuela. Pe de altă parte, țări precum Brazilia, Chile, Georgia, Indonezia, Muntenegru, Namibia, Filipine, Africa de Sud și Thailanda au fost eliminate din categoria roșu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.