Actele și documentele necesare pentru călătoriile din Spania spre România și din România spre Spania!

2 12.461

UPDATE 19 august: Romania a actualizat lista roșie, galbenă, verde. În prezent, Spania este pe lista roșie a României. Ce acte au nevoie cei ce doresc să călătorească între Spania și România? Răspunsul îl găsiți mai jos!Călătoria cu avionul din Spania spre România

Dacă veți călători din zona roșie (ex. Spania) spre România, veți sta carantină timp de 14 zile, având posibilitatea de a scurta carantina dacă vă testați în ziua a 8-a și ieșiți în a 10-a zi. Testul PCR nu vă ajută să evitați carantina. În schimb, dacă sunteți vaccinați puteți fi scutiți de carantină.

Călătoria cu avionul din România spre Spania

Începând cu data de 21 iunie 2021, cetățenii care sosesc din România în Spania pe cale aeriană NU mai trebuie să prezinte la intrarea în Spania: certificat care atestă vaccinarea completă împotriva COVID-19, test negativ PCR sau antigen sau certificat de recuperare post-Covid.

Rămâne valabilă obligația ca toate persoanele care călătoresc spre Spania, pe cale aeriană sau maritimă, să completeze, anterior efectuării călătoriei, un formular privind starea de sănătate prin intermediul aplicației Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet https://www.spth.gob.es/ . În situația în care pasagerul este minor sau o persoană dependentă, formularul poate fi completat de către tutore, care va fi responsabil pentru veridicitatea informațiilor furnizate. Ulterior completării formularului, se va genera un cod unic QR de sănătate, care va trebui prezentat (digital sau pe suport hârtie) la controlul de sănătate efectuat în aeroportul/portul de destinație. Dacă formularul va fi semnat din aplicație, acesta va apărea în secțiunea „Călătoria mea”, iar utilizatorul va recepționa și un e-mail care poate fi imprimat.

Cetățenii români care aleg ca destinație de vacanță insulele Canare trebuie să prezinte la momentul sosirii la hotel un test tip PCR sau un test antigen, teste efectuate cu cel mult 72 de ore înainte de momentul cazării. Testul este obligatoriu pentru toate persoanele cu vârsta de peste 6 ani. Sunt exceptate de la măsura prezentării testelor persoanele care prezintă certificatul de vaccinare completă sau un certificat medical din care să rezulte că au avut COVID-19 în ultimele 6 luni. Detalii suplimentare, în limba spaniolă, pot fi consultate pe pagina de internet a guvernului regional Canarias: http://www.gobiernodecanarias.org/boc/2021/112/001.html.

2 Comentarii
 1. Andrei says

  Un articol cu informatii gresite!

  Modificati-l si nu mai induceti lumea in eroare!

  Unde ai vazut tu ca trebuie test obligatoriu la plecarea din Romania catre Spania? Sursa oficiala?

  1. Sorin Rusi says

   Nu e nimic de ascuns! Corect, au fost eliminate cerintele obligatorii de prezentare test sau alte acte cu privire la COVID, cu exceptia Insulelor Canare, unde se cere test PCR! Totodata, testul PCR negativ este solicitat la tranzitul terestru din Franta in Spania. Articolul a fost actualizat!

Leave A Reply

Your email address will not be published.