Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Cipru a actualizat listele: România și Polonia au intrat pe lista verde; Japonia a intrat pe lista portocalie; Croația și Spania au intrat pe lista roșie!

0 1.461

Autoritățile din Cipru au anunțat noi actualizări făcute pe lista țărilor afectate de COVID-19, care au intrat în vigoare din 14 iunie.

Autoritățile au stabilit că cei ce vor călători din Polonia și România vor fi scutiți de cerințele de testare și autoizolare la intrarea în Cipru, deoarece țările au fost mutate de la categoria portocalie la cea verde.

În același timp, toate persoanele care călătoresc din Japonia în Cipru vor trebui acum să furnizeze un rezultat negativ al testului Coronavirus atunci când intră în țară, deoarece Japonia a trecut de pe lista roșie pe lista portocalie. Rezultatul testului negativ nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore în momentul plecării.

În schimb, cei ce călătoresc din Croația și Spania sunt acum obligați să facă două teste COVID-19, unul înainte și altul după sosirea în Cipru, precum și să rămână în carantină, deoarece țările au trecut de pe lista portocalie pe cea roșie.

Următoarea clasificare a țărilor, pe baza evaluării riscului epidemiologic, este extrem de dinamică și poate fi modificată în orice moment pe măsură ce pandemia evoluează și datele epidemiologice se modifică. Din acest motiv, noi date vor fi anunțate, iar lista țărilor va fi actualizată frecvent”, se arată în comunicatul de presă al Guvernului.

Cu excepția Poloniei și a României care au fost recent adăugate pe lista țărilor cu risc scăzut de infecții, lista verde include deja următoarele țări:

  • Statele membre ale Uniunii Europene: Malta (Polonia și România adăugate din 14 iunie);
  • Țări din spațiul Schengen: Islanda;
  • Țări terțe: Australia, Noua Zeelandă, Singapore, Arabia Saudită, Coreea de Sud și Israel.

Se remarcă faptul că pasagerii care provin din țările din categoria verde nu sunt obligați să dețină un certificat de testare COVID-19 sau să se autoizoleze”, au subliniat autoritățile.

Lista portocalie a țărilor, care reprezintă teritorii cu un risc moderat de COVID-19, cu excepția Japoniei, include și:

  • Statele membre ale Uniunii Europene: Portugalia, Irlanda, Finlanda, Austria, Bulgaria, Republica Cehă, Ungaria, Italia, Germania, Slovacia și Luxemburg;
  • Țări din spațiul Schengen: Norvegia;
  • Țări terțe: China, Marea Britanie și SUA (Japonia adăugată din 14 iunie).

În ceea ce privește lista roșie a țărilor, cu excepția Croației și Spaniei care s-au mutat ieri, lista include deja:

  • Statele membre ale Uniunii Europene: Belgia, Franța, Grecia, Țările de Jos, Danemarca, Slovenia, Estonia, Letonia, Lituania și Suedia (Croației și Spaniei adăugate din 14 iunie);
  • Microstate: Andorra, Monaco, Vatican, și San Marino;
  • Țări din spațiul Schengen: Elveția și Liechtenstein;
  • Țări terțe: Rwanda, Rusia, Emiratele Arabe Unite, Ucraina, Iordania, Liban, Egipt, Belarus, Qatar, Serbia, Thailanda, Armenia, Georgia, Bahrein, Kuweit și Canada.

Țările care nu au fost menționate în niciuna dintre categoriile de mai sus sunt plasate în categoria gri. Călătoria dintr-una dintre țările din categoria gri este permisă numai cetățenilor ciprioți și membrilor familiilor acestora, cetățenilor UE / SEE și celor care dețin cetățenia elvețiană.

Leave A Reply

Your email address will not be published.