Accident aviatic: Informații preliminare în cazul accidentului din Rusia (video)

Pe 11 februarie 2018, aeronava Antonov An-148 (RA-61704) Saratov Airlines s-a prăbușit la 5 minute după de colarea de la Moscova. La bord se aflau 71 de persoane, 65 de pasageri și 6 membri ai echipajului. Nu există supraviețuitori.

0 646

La 2 zile de la tragicul accident din Rusia, autoritățile ruse au venit cu informații interesante. Înițial s-a vehiculat ideea că avionul ar fi fost în flăcări în momentul prăbușirii.

Anchetatorii vin și spun că avionul ar fi fost intact la impactul cu solul și nu era cuprins de flăcări. A urmat o explozie și un incendiu, ceea ce a dus la împrăștierea resturilor pe o rază impresionantă.

Au fost recuperate și ambele cutii negre ale avionului Antonov An-148 (RA-61704) Saratov Airlines. Au fost găsite informații de la 16 zboruri operate de avion, inclusiv zborul 6W703 din 11 februarie 2018.

Informații preliminare

Înregistratoarele au fost grav avariate în urma accidentului aviatic, dar au putut fi activate, iar cercetătorii analizează datele. Așteptăm un raport preliminar după descifrarea celor 2 cutii.

Datele preliminare arată că s-ar fi calculat greșit viteza de zbor în raport cu vremea. Aceste informații vin de la Interstate Aviation Committee (IAC), care a reușit să analizeze înregistratorului de date de zbor. Încă se lucrează la cealaltă cutie neagră, înregistratorul de voce.

Comisia de anchetă a publicat și cadre filmate din dronă.

Comisia Federală de Investigare din Rusia numără peste 100 de membri. Aceștia au căutat indicii și informații relevante pentru a stabilii factorii care au dus la producerea accidentului aviatic.

Evident că nu pot fi trase concluziile finale. Un accident aviatic are la bază mai mulți factori, iar autoritățile au misiunea de a le stabili corespinzător, apoi să emită directive pentru a evita alte accidente asemănătoare. Așa cum s-a declarat inițial, anchetatorii iau în calcul defecțiunea tehnică, eroarea umană sau factorii externi.

În urma accidentului, Saratov Airlines a suspendat zborurile cu Antonov An-148. Și încheiem cu o notă pozitivă. Un cuplu a scăpat, schimbând în ultimul moment biletele de pe zborul 6W703.

Leave A Reply

Your email address will not be published.