Accesul în Machu Picchu a fost suspendat pe fondul tulburărilor din Peru!

0 102

Intrarea turiştilor în Cetatea Machu Picchu şi în reţeaua de trasee Inca a fost suspendată până la o nouă notificare din cauza tulburărilor sociale din Peru, au declarat sâmbătă oficialii peruani, citați de CNN.

Direcția de Cultură Descentralizată și Direcția Sanctuarul Istoric Machu Picchu au declarat într-un comunicat că turiștii care au bilet pentru 21 ianuarie sau după această dată pot solicita o rambursare.

La începutul acestei săptămâni, protestele din Peru au continuat în toată țara, lăsând cel puțin 30 de răniți. Cel puțin doi ofițeri de poliție au fost răniți și 11 persoane au fost reținute, deoarece protestele au devenit violente în orașul Puno, din regiunea de sud. O secție de poliție din Puno a fost incendiată. Ministrul de Interne Vicente Romero a declarat că protestatarii au atacat vineri secții de poliție, clădiri guvernamentale și birouri private din întreaga țară.

Sâmbătă, Poliția Națională din Peru a luat cu asalt Universitatea Națională din San Marcos pentru a îndepărta protestatarii. Autoritățile au fost solicitate de reprezentanții legali ai universității care au spus că persoane neidentificate „au folosit violență” împotriva personalului universitar și au preluat controlul asupra campusului universitar, inclusiv asupra ușilor instituției.

Între 200 și 300 de polițiști au intrat în campusul universitar cu ajutorul unui vehicul blindat pentru a îndepărta protestatarii, potrivit agenției de presă de stat Andina. Autoritățile au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii care erau staționați lângă porțile de la intrare, a adăugat presa.

Peru se confruntă cu unele dintre cele mai grave violențe politice din ultimele decenii. Protestatarii vor noi alegeri, demisia lui Boluarte, o modificare a constituției și eliberarea lui Castillo, care se află în prezent în arest preventiv. În centrul crizei se află cererile pentru condiții de viață mai bune, care au rămas neîmplinite în cele două decenii de când s-a restabilit regimul democratic în țară.

Accesul spre Machu Picchu a fost suspendat

Potrivit agenției de presă locală Andina, părți ale căii ferate Urubamba-Ollantaytambo-Machu Picchu au fost avariate în timpul protestelor antiguvernamentale de joi, forțând serviciile feroviare să fie suspendate până la noi ordine. Suspendarea trenurilor a dus la blocarea a 417 persoane, inclusiv 300 de cetățeni străini, în districtul Machu Picchu.

Cel puțin 300 dintre acești turiști sunt străini, potrivit ministrului comerțului exterior și turismului din Peru, Luis Helguero. „Oamenii sunt încă prinși în Machu Picchu”, a spus Helguero. „417 turişti nu pot părăsi oraşul, peste 300 sunt străini”.

Helguero a spus că autoritățile evaluează și repară daunele, astfel încât turiștii să poată fi evacuați. Unii turiști au fost evacuați pe jos, dar drumul, a spus Helguero, a durat cel puțin șase până la șapte ore.

PeruRail a declarat joi că își suspendă serviciile către și dinspre Machu Picchu, printre alte destinații, pentru că șinele au fost blocate și avariate în diferite locuri.

„Regretăm inconvenientul pe care acest lucru le provoacă pasagerilor noștri, totuși, din cauza unei situații aflate în afara controlului companiei din cauza protestelor din Cuzco”, se arată în comunicat.

Leave A Reply

Your email address will not be published.