blank

A fost introdusă taxa de instagram pentru cei ce vor să vadă lacul Kauma din Elveția

0 430

Apele turcoaz ale lacului montan elvețian Kauma (Cauma / Caumasee) atrag anual zeci de mii de turiști. Odată cu apariția rețelelor de socializare, popularitatea acestui loc, situat la o altitudine de 1.000 de metri, lângă pitorescul sat alpin Flims, a crescut dramatic. Mii de turiști printre care și foarte mulți instagrameri au vizitat acest loc pentru a se fotografia cu un peisaj superb pe fundal.

Autoritățile cantonului Graubünden au decis să mai diminueze numărul turiștilor și au introdus o taxă de vizitare. Ea mai este recunoscută și ca taxa de instagram pentru că majoritatea celor ce vizitează lacul Kauma nu rezistă să nu-și facă o fotografie în acest loc mirific.

Taxa este de 19 franci elvețieni, o sumă nu tocmai mică, ceea ce a dus și la un val de critici din partea multor internauți. Unii doreau să meargă pentru a se scălda, alții pentru a vizita, dar foarte puțini sunt și dispuși să plătească.

Conform autorităților, zilnic doar 1700 de persoane pot cumpăra biletul și se pot bucura de frumusețile peisajului local. Reprezentanții guvernului au răspuns la valul de critici de pe rețelele de socializare:

„Nu vrem să excludem turiștii ce vin în vizită, dar intenționăm să le limităm numărul pentru ca Lacul Kauma să fie admirat în primul rând de cei care și-au făcut o tradiție din a vizita aceste locuri”, explică Guido Casti, șeful departamentului de turism din Flims.

Plus de asta, autoritățile se mai scuză, menționând că este o practică comună în Europa ca obiectivele turistice naturale să aibă taxă de vizitare. Voi ce credeți? Ar trebui ca obiectivele turistice naturale să aibă taxă de vizitare? 🙂

Leave A Reply

Your email address will not be published.