blank

A fost inaugurată linia de metrou M4 ce face legătura de la Aeroportul Linate până la Piazzale Dateo

0 886

Linia de metrou M4 din Milano a fost inaugurată sâmbătă, 26 noiembrie. Linia „Albastră” din Milano va aface legătura de la Aeroportul Linate la Piazzale Dateo, în zona de est a metropolei Milano. Tronsonul Dateo – San Babila, cu două stații, va fi inaugurat probabil în primăvara anului 2023, în timp ce deschiderea întregii linii până la San Cristoforo este planificată pentru 2024.

Linia de metrou M4 din Milano
Linia de metrou M4 din Milano

Se deschide linia de metrou M4 la Milano

Linia de metrou M4, a cincea linie a rețelei de metrou din Milano, este un important diametral est-vest care leagă zona dens populată de sud-vest a orașului cu centrul orașului și Aeroportul Linate. Din 2023, se va putea ajunge în 15 minute de la Linate în centrul orașului Milano.

Linia, care poate fi considerată ca fiind un „metrou ușor automatizat”, folosește de fapt tehnologia de construcție și exploatare a Liniei 5 (linia „lilla”) aflată în funcțiune din 2015. Cea din urmă a fost prima linie fără mecanic la bord, așa cum este deja cazul pentru Linia 1 a metroului din Torino, Linia C din Roma și unele linii ale RATP din Paris. 

Stațiile vor fi similare ca tip și dimensiune cu cele de pe Linia 5. Peroanele vor avea o lungime de 50 de metri, permițând oprirea unui tren din patru piese și, în mod similar, sunt echipate cu uși de peron cu deschidere automată la ușile trenului. Se preconizează o capacitate de aproximativ 25-28.000 de pasageri pe oră pe sens, cu trenuri care trec la fiecare 90 de secunde (reductibil la 75).

Lini de metrou M4 va avea șase stații

Linia de meetrou M4, care a fost inaugurată pe 26 decembrie, va avea 6 stații active: Linate, Repetti, Forlanini FS, Argonne, Susa, Dateo. Pasagerii vor putea face schimb cu liniile feroviare, la stația Forlanini. La stația Susa cse poate face conexiunea cu troleibuz 90/91 La stația Dateo se poate face conexiunea cu linia de troleibuz 92, precum și cu alte linii de autobuze. 

Toate stațiile sunt dotate cu scări rulante și ascensoare. Frecvența trenurilor va fi din 3-5 minute, iar în prima perioadă, trenurile de metrou vor circula între orele 6:00 și 21:00.

Linia de metrou M4

Întreaga linie va avea o lungime de 15 km și 21 de stații, iar extinderile sunt deja planificate, prima de la Linate la Segrate, urmând să fie activată până în 2026. Când toată linia va fi complet operațională, transportul va fi asigurat de o flotă formată din 47 de garnituri, construite de Hitachi Italia. Acestea sunt similar cu cele 21 de garnituri deja aflate în funcțiune pe Linia 5 din Milano (cu unele diferențe în aspectul intern) și cu trenurile metrourilor Brescia și Copenhaga.

Garniturile, articulate cu patru vagoane din aluminiu, au câte două uși pe fiecare parte a vagonului, au o lungime de 51 de metri și pot găzdui până la 600 de pasageri, dintre care 40 pe scaune.

Odată cu deschiderea liniei 4, rețeaua de metrou din Milano se va extinde până la 116 km, cu 138 de stații.

Leave A Reply

Your email address will not be published.