blank

Parada de 1 decembrie 2022 București: peste 1500 de militari și 40 de avioane vor participa la parada de Ziua Națională a României!

2 589

De Ziua Națională a României, 1.500 de militari, între care și membrii grupului de luptă NATO și cei ai diviziei 101 aeropurtată, vor trece pe sub Arcul de Triumf. De la eveniment nu vor lipsi avioanele de luptă sau de transport ale Forțelor Aeriene Române, dar și ale aliaților.

Gneral Maior Corneliu Postu, Comandantul Paradei Militare Naționale: „Sunt convins că la 1 decembrie totul va fi în regulă. Românii vor vedea în primul și în primul rând faptul că armata dă onorul poporului în slujba căruia servește țara.”

blank
Peste 1500 de militari vor defila pe sub Arcul de Triumf / FOTO: Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro

Pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României, vor defila și 150 de militari străini, din forțele dislocate în Rămânia. În premieră, vor trece pe sub Arcul de Triumf militari din Grupul de Luptă NATO de la Cincu și celebrii luptări din Divizia 101 Aeropurtată dislocați la Mihail Kogălniceanu.

Cu ocazia sărbătorii Zilei Naţionale a României, în perioada 24 noiembrie – 1 decembrie 2022, aeronave de luptă, de transport şi elicoptere ale Forţelor Aeriene Române execută zboruri de antrenament, la înălţimi mici (aproximativ 300 m faţă de sol), în judeţul Ilfov şi municipiul Bucureşti, având ca obiectiv Piaţa Arcului de Triumf, dar și în alte localități din țară.

Vor evolua peste 40 de aeronave militare

Pe timpul Paradei Militare vor evolua peste 40 de aeronave militare de tip F-16 Fighting Falcon, C-130 Hercules, C-27J Spartan, IAR-330, IAR-99 aparţinând Forţelor Aeriene Române, aeronave de tip F-18 Hornet ale Forțelor Aeriene Spaniole,

aeronave tip CF-188 Hornet aparținând Forțelor Aeriene Canadiene, aeronave de tip Eurofighter Typhoon aparținând Forțelor Aeriene Italiene, elicoptere Chinook și AH-64 Apache aparținând Forțelor Terestre ale Statelor Unite ale Americii, elicoptere tip EC-135 aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, elicoptere IAR-330 Puma ale Serviciului Român de Informaţii precum și aeronave Extra 300 aparținând Aeroclubului României.

Totodată, cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale a României, vor fi survolate de aeronave militare următoarele localități: Sinaia, Constanța, Alba Iulia, Mediaș, Câmpia Turzii, Turda, Cluj-Napoca, Șimleu Silvaniei, Ungheni, Sighișoara, Zalău, Târgu Jiu, Fetești, Slobozia, Călărași, Buzău, Bacău și Iași.

Survolul aeronavelor se va executa cu respectarea reglementărilor aeronautice în vigoare şi vor fi luate toate măsurile de siguranţă necesare, astfel încât impactul asupra comunităţii locale să fie minim.

Leave A Reply

Your email address will not be published.