A fost inaugurat noul terminal al Aeroportului Internațional din Bahrain.

0 1.357

Noul terminal de pasageri al Aeroportului Internațional Bahrain a început să funcționeze pe 28 ianuarie, marcând o nouă eră pentru sectorul aerian al Regatului Bahrain. Noul terminal este de patru ori mai mare decât vechiul aeroport și este conceput pentru a oferi o atmosferă mai personală, bahreiniană.


Echipat cu cele mai noi tehnologii de pe piață, noul terminal poate procesa până la 14 milioane de pasageri pe an, oferind o experiență aeroportuară fără probleme și la cele mai înalte standarde de lux.

Gulf Air, transportatorul național al Regatului Bahrain, a operat primul zbor comercial de la noul terminal al Aeroportului Internațional Bahrain. Zborul GF2130 a decolat spre Delhi la 14:35, ora locală, finnd operat cu o aeronavă Airbus A320neo.

Primul zbor care a aterizat la noul terminal a fost tot un zbor Gulf Air care a sosit de la Lahore. Zborul GF765 a aterizat la 14:50, ora locală, fiind efectuat cu o aeronavă de tip Boeing 787-9 Dreamliner.

Totodată, Gulf Air a operat ultimul zbor de la vechiul terminal. Cursa GF504 către Dubai, operată cu o aeronavă Airbus A320neo, a decolat la ora locală 10:55. Cu aceste operațiuni, Gulf Air a început un nou capitol în istoria aviației Regatului Bahrainului.

Proiectul a fost finanțat din Fondul Abu Dhabi pentru Dezvoltare.

Proiectul a fost finanțat de Fondul Abu Dhabi pentru Dezvoltare (ADFD), care finanțează și programul de modernizare a aeroporturilor (AMP). Subvenția de 1.1 miliarde de dolari a fost oferită ca parte a Programului de dezvoltare GCC Bahrain. Lansat în februarie 2016, AMP este cea mai mare investiție din sectorul aviației din Bahrain, până în prezent.

Transferul către noul terminal aduce Ministerul Transporturilor și Telecomunicațiilor, dar și partenerit săi, mai aproape de finalizarea AMP, care include alte câteva proiecte strategice, cum ar fi dezvoltarea unui complex de ferme care va consolida poziția Bahrainului ca centru al serviciilor de combustibil pentru aviație în CCG și un terminal de aviație privat care să deservească oamenii de afaceri și proprietarii de aeronave private.

Leave A Reply

Your email address will not be published.