Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

A 55-a ediție de Super Bowl a fost deschisă de parada a trei bombardiere americane (Video)

0 866

Pe 7 februarie a avut loc a 55-a ediție Super Bowl din istoria fotbalului american. Super Bowl-ul, în fotbalul american profesionist, este meciul pentru campionat a National Football League. Meciul împreună cu festivitățile aferente alcătuiesc duminica Super Bowl. A devenit cel mai urmărit program de televiziune din Statele Unite ale Americii și este ca o sărbătoare națională. Totodată, în cadrul Super Bowl sunt difuzate cele mai scumpe spoturi de publicitate. La ediția din acest an, 30 de secunde de publicitate au costat 5.6 milioane de dolari.

Dar nu despre meciul Super Bowl este vorba în acest articol, ci de parada celor trei bombardiere americane, care au brăzdat cerul în deschiderea Super Bowl.

Pentru prima dată, tradiționalul survol al aeronavelor la finala campionatului de fotbal american a fost condus de o femeie, mai precis de căpitanul Sarah „Gucci” Kociuba, de la Forțele Aeriene Americane, USAF.

Sarah Kociuba, sub numele de cod „Gucci”, a pilotat aeronava Northrop Grumman B-2 Spirit. Boeing B-2 Spirit este un bombardier strategic american de tip stealth care poate lansa atât bombe obișnuite, cât și bombe nucleare. 

În ziua meciului, Kociuba a decolat de la baza aeriană Whiteman și s-a alăturat altor două bombardiere, unul din Dakota de Sud și altul din Dakota de Nord. Întâlnirea a avut loc peste Golful Mexic, în afara spațiului aerian Tampa.

Un alt bombardier prezent la paradă a fost Rockwell B-1 Lancer, cel mai rapid bombardier din SUA. A fost construit pentru a fi literalmente vârful de lance în atacurile lansate de Forțele Aeriene Americane.

Al 3-lea bombardier a fost Boeing B-52 Stratofortress, un bombardier strategic cu reacție, subsonic, cu rază lungă de acțiune. În scurt timp, acest avion va împlini 70 de ani de la primul zbor și nu dă semne de pensionare.

Aceasta a fost prima dată când cele trei bombardieri americani au zburat în formație la o prezentare publică. Alegerea acestui Super Bowl nu a fost o întâmplare. A fost a 55-a ediție Super Bowl, adică suma celor trei bombardiere (B1 + B2 + B52).

Leave A Reply

Your email address will not be published.