80 000 de turiști sunt blocați într-o stațiune din China, din cazua unor restricții COVID-19!

0 281

Aproximativ 80.000 de turiști sunt blocați în stațiunea Sanya după ce autoritățile au descoperit un focar de COVID-19 și au impus un regim de izolare, a raportat Associated Press, citând BTA. Sanya, un oraș din sudul insulei Hainan, este o destinație populară pentru surfing.


Scopul a fost oprirea răspândirii coronavirusului pe insula tropicală Hainan. Restricțiile au intrat în vigoare după ce au fost confirmate aproximativ 500 de cazuri de COVID-19. Serviciile esențiale precum supermarketurile și farmaciile rămân deschise, dar locurile de divertisment au fost închise de săptămâna trecută, relatează agenția de presă AFP.

Partidul Comunist Chinez, aflat la guvernare, aderă cu fermitate la principiul „toleranței zero”, care pune țara în contradicție cu restul lumii. Un focar descoperit recent în Shanghai a dus la blocarea celui mai mare oraș din China pe durata a două luni, dăunând grav economiei țării și blocând în case milioane de oameni.

Autoritatea Feroviară Sanya a interzis vânzarea de bilete și toate zborurile au fost anulate. Turiștii care doresc să părăsească Sanya trebuie să fi fost testați negativ pentru cinci teste PCR efectuate în termen de șapte zile, au spus autoritățile.

Între timp, hotelurile vor oferi oaspeților o reducere de 50% pentru perioada de carantină, a declarat un reprezentant al administrației orașului în cadrul briefingului. Închiderea vine în vârful sezonului turistic în Sanya, stațiune cunoscută pentru plajele sale.

Leave A Reply

Your email address will not be published.