Untold 2022 a adus venituri de peste 50 de milioane de EURO la bugetul local al Clujului

4 336

S-a încheiat Untold 2022, una dintre cele mai ample ediții ale faimosului festival de muzică electronică ce are loc, în fiecare an, la Cluj. Au fost patru zile și patru nopți de muzică bună adusă pe scena festivalului Untold de 200 de DJ renumiți în întreaga lume. David Guetta, Steve Aoki, G-Eazy și Kaygo i-au adunat pe iubitorii de muzică electronică în fața scenelor din Cluj. Cel mai mare festival din România a adus la un loc, în acest an, oameni din 102 țări. Se estimează că în fiecare zi au participat peste 100 000 de oameni.

Edy Chereji, organizator UNTOLD, a declarat pentru Digi24: „În fiecare an vin de peste tot din lume. Avem oameni din Noua Zeelandă, Brazilia, Argentina. Cei mai mulți sunt din Europa, dar avem de pe tot globul oameni„.

Și primarul Clujului, Emil Boc, a fost în fața scenei în toate zilele de festival. Emil Boc a declarat: „Dacă David Guetta e prezent la Untold, care e doar cu un an mai mic ca mine, eu de ce să nu fiu pe arenă?

Trecând peste declarațiile de PR, primarul Clujului a mai declarat că Untold aduce la bugetul local peste 50 de milioane de EURO, bani care ajung din taxe și impozite, dar și din ceea ce cheltuiesc cei prezenți la festival. Sunt bani aduși în oraș de turiștii care se cazează, mănâncă, se distrează.

Emil Boc a declarat, duminică seara, la Digi 24, că a fost nevoie de rebranduirea Clujului pentru atragerea turiştilor. „În aceste zile România este împărţită la mare sau la Cluj. Noi încheiem în această seară acest festival, România rămâne la mare pentru că este o parte extraordinară a acestei ţări, noi, clujenii nu avem mare şi atunci a trebuie să ne branduim oraşul pe alte lucruri care să ne poată aduce turişti, Electric Castle, Festivalul Internaţional de Film Transilvania şi în topul piramidei Untoldul, ne ajută să întreţinem mai bine de două luni dimensiunea artistică, dimensiunea de turism a oraşului”.

4 Comentarii
 1. Claudiu says

  Bugetul local e una. Ce cheltuie turistii in oras e alta. Banii aia nu ajung la bugetul local. Boc mananca rahat ca de obicei, se face ca nu mai face diferenta intre ele. Restaurantul sau hotelul ala o sa plateasca la primarie tot atat ca si inainte de untold. Singurii care fac bani sunt HORECA si firma ce organizeaza. Cei din urma oricum platesc niste sume modice pentr inchirire parc si zona aferenta. Pentru asta ar trebui sa dea explicatii Piticul.
  Despre ce turism vorbeste piticul , clujul e mult in urma bucurestiului la turism. A avut vreo 200k turisti in 2021. Brasovul a avut 1 milion. Despre ce vorbim. Du-te si te culca Boc cu milioanele tale de euro. Untold in afara de horeca si baietii destepti care organizeaza si care fac banii grei nu ajuta deloc clujul. De fapt fac o saptamana de deranj.

  1. Sorin says

   Claudiu, comerciantii locali platesc taxe locale. Turistii care cheltuiesc local, aduc bani tot la bugetul local. Comercinatii cheltuie banii tot local prin achizitie de marfa, rulaj local :). Deci banii raman local.

  2. Sorin says

   Cat despre comparatii, iar gresesti. Bucuresti are turism de business cel mult. Si ocazional cateva evenimente care insumate nu ajung la nivelul evenimentelor de la Cluj :). Bine, ce rost are sa comparam mere si pere?

  3. Sorin says

   Cat despre chirii si alte cele platite de organizatori, zic sa va documentati :). Iar plecati pe fenta si nu ok. Informatiile pe care le invocati sunt publice si le puteti solicita de la administratia locala.

Leave A Reply

Your email address will not be published.