7 martie în aviație: primele zboruri ale unor avioane și accidente aviatice.

0 209

Pe 7 martie 1924, aviatorul francez Barbot a incercat să doboare recordul mondial de altituine. Va fi o încercare sortită eșecului pentru că avionul său s-a întors la sol din cauza unor probleme la motor.

Joseph Sadi-Lecointe își păstrează astfel recordul pe care l-a stabilit la 30 octombrie 1923, când a reușit să urce cu avionul la o altitudine de 11.145 de metri.

Alte evenimente din aviație petrecute la 7 martie.

Primul zbor al aeronavei Antonov An-10.

Pe 7 martie 1957, a avut loc primul zbor al aeronavei Antonov An-10.

O aeronavă Boeing 707 Skymaster Airlines se prăbușește în São Paulo.

Pe 7 martie 2001, o aeronavă Boeing 707-331 C (PT-MST) Skymaster Airlines se prăbușește în São Paulo, Brazilia, după o aterizare grea. Zborul cargo avea la bord trei membri ai echipajului, care au supraviețuit, deși aeronava a fost distrusă, în cele din urmă.

Zborul 200 al companiei Garuda Indonesia s-a prăbușit la aterizarea pe Aeroportul Internațional Adisucipto din Indonezia.

Pe 7 martie 2007, zborul 200 al companiei Garuda Indonesia s-a prăbușit la aterizarea pe Aeroportul Internațional Adisucipto din Indonezia, omorând 22 din cei 138 de oameni aflați la bord. Aeronava Boeing 737-497, înmatroculată PK-GZC, atinge aproape dublul vitezei adecvate de aterizare după ce piloții au uitat să coboare clapele.

Căpitanul a ignorat ambele avertismente ale aeronavei și cererea primului ofițer de a continua să zboare. Ulterior, a fost acuzat de omor din culpa și a fost găsit vinovat de neglijență, pentru toate cele șase capete de acuzare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.