7 aprilie în aviație: primul zbor al aeronavei Boeing X-37, primul zbor al Aérospatiale Gazelle.

0 489

Pe 7 aprilie 1922, Grupul de Observare al United States’ Corps a efectuat prima sa patrulare, devenind astfel prima unitate aeriană americană care a intrat în acțiune în Europa.


United-States-Corps-1922

Alte evenimente din aviație petrecute pe 7 aprilie.

Primul zbor al Aérospatiale Gazelle.

Pe 7 aprilie 1967, a avut loc primul zbor al Aérospatiale Gazelle. Aérospatiale Gazelle (denumirile companiei SA 340, SA 341 și SA 342) este un elicopter francez cu cinci locuri, utilizat în mod obișnuit pentru sarcini de transport ușor, explorare și atac ușor. Este alimentat de un singur motor cu turbină Turbomeca Astazou și a fost primul elicopter care a prezentat o coadă fenestron în loc de un rotor convențional. A fost proiectat de Sud Aviation, ulterior Aérospatiale, și fabricat în Franța și Regatul Unit printr-un acord de producție comun cu Westland Aircraft. Producția ulterioară sub licență a fost efectuată de SOKO în Iugoslavia și de compania arabă britanică de elicoptere (ABHCO) din Egipt.

De când a fost introdus în serviciu operațional în 1973, Gazelle a fost achiziționat și operat de un număr de clienți exportatori. De asemenea, a participat la numeroase conflicte din întreaga lume, inclusiv Siria, în timpul războiului din 1982 din Liban, în Ruanda în timpul războiului civil din Ruanda din anii 1990 și de numeroși participanți de ambele părți ale războiului din 1991 din Golf. În serviciul francez, Gazelle a fost completat ca un elicopter de atac de Eurocopter Tiger mai mare, dar rămâne în uz în primul rând ca elicopter de explorare.

Avioanele americane au reluat bombardarea regulată a Vietnamului de Nord.

Pe 7 aprilie 1972a, avioanele americane au reluat bombardarea regulată a Vietnamului de Nord ca răspuns la invazia nord-vietnameză denumită „Ofensiva Paștelui” din Vietnamul de Sud.

A avut loc lansarea STS-6, folosind Space Shuttle Challenger.

Pe 7 aprilie 1983, a avut loc lnsarea STS-6, folosind Space Shuttle Challenger.

S-a înființat Azerbaijan Airlines.

Pe 7 aprilie 1992, s-a înființat Azerbaijan Airlines. Azerbaijan Airlines, cunoscută și sub numele de AZAL, este transportatorul de pavilion și cea mai mare companie aeriană din Azerbaidjan. Cu sediul în Baku, adiacent Aeroportului Internațional Heydar Aliyev, transportatorul operează spre destinații din Asia, CSI, Europa și SUA. Azerbaijan Airlines este membru al Asociației Internaționale de Transport Aerian (IATA). Compania aeriană a fost fondată la 7 aprilie 1992, după ce țara și-a câștigat independența.

Azerbaijan_A319_4K-AZ05

Zborul 705 operat de Federal Express a experimentat o tentativă de deturnare.

Pe 7 aprilie 1994, zborul 705 operat de Federal Express, un avion McDonnell Douglas DC-10-30, a experimentat o tentativă de deturnare de către un angajat FedEx. Cei trei membri ai echipajului au fost grav răniți, dar au reușit să-l supună pe atacator și să aterizeze aeronava în siguranță fără pierderi de vieți omenești.

O aeronavă TAAG Angola L-100 (C-130) D2-THC a luat foc în timp ce se afla la sol.

Pe 7 aprilie 1994, o aeronavă TAAG Angola L-100 (C-130) D2-THC a luat foc în timp ce se îndrepta spre locul de parcare la Aeroportul din Malengue, în Angola. Toți cei 4 ocupanți au scăpat nevătămați. Cauza accidentului au fost frânele supraîncălzite.

Primul zbor al aeronavei Boeing X-37.

Pe 7 aprilie 2006, a avut loc primul zbor al aeronavei Boeing X-37. Boeing X-37, cunoscut și sub numele de vehicul de testare orbitală (OTV), este o navă spațială robotică reutilizabilă. Este stimulat în spațiu de un vehicul de lansare, apoi reintră în atmosfera Pământului și aterizează ca un avion spațial.

X-37 este operat de United States Space Force, anterior operat de  Air Force Space Command (până în 2019) pentru misiuni de zbor spațial orbital menite să demonstreze tehnologii spațiale refolosibile. Este un derivat la scară de 120% al Boeing X-40 anterior. X-37 a început ca un proiect NASA în 1999, înainte de a fi transferat la United States Department of Defense (DOD) în 2004.

Posibil atentat terorist. Zborul 663 al United Airlines.

Pe 7 aprilie 2010, zborul 663 al United Airlines s-a transformat într-un „incident internațional minor”. Un diplomat din Qatar ce călătorea cu United Airlines de la Aeroportul Național Ronald Reagan Washington (Washington, DC) la Aeroportul Internațional Denver (Denver, Colorado), a declanșat o alertă de terorism în aer după ce a fumat în toaleta avionului. Guvernul din Qatar l-a rechemat în țară două zile mai târziu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.