Cancelarul Angela Merkel dorește un lockdown mai dur în Germania

0 679

Dacă vă întrebați de unde a avut Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, ideea să declare că „Două săptămâni de carantină naţională ar face minuni”, iată că avem și răspunsul.

Cancelarul Angela Merkel susține că un lockdown mai dur în Germania poate reduce mai repede răspândirea coronavirusului. În prezent, ratele de infectare sunt prea mari, conform unor declarații făcute miercuri de o purtătoare de cuvânt a guvernului german.

Germania se luptă cu al treilea val de pandemie și mai mulți lideri regionali au cerut un blocaj scurt și dur, în timp ce la nivel național se încearcă vaccinarea unui număr mai mare de locuitori.

Fiecare apel pentru un blocaj scurt și general este corect”, a declarat purtătoarea de cuvânt a guvernului, Ulrike Demmer. Aceasta a adăugat că în Germania sunt tot mai mulți pacienți internați la terapie intensivă.

Avem nevoie de o incidență stabilă sub 100”, a declarat purtătoarea de cuvânt, referindu-se la numărul de cazuri la 100.000 de locuitori. În prezent este 110,1, potrivit Institutului Robert Koch.

Ulrike Demmer a mai declarat că guvernul german analizează dacă sunt necesare măsuri la nivel național, nu doar regional. În timp ce unele state au impus restricții pe timp de noapte în perioada sărbătorilor de Paști, altele experimentează o relaxare a restricțiilor.

Miercuri, numărul de noi cazuri confirmate de coronavirus în Germania a fost de 9.677, crescând totalul celor infectați la peste 2,9 milioane în perioada pandemiei, a declarat Institutul Robert Koch (RKI). Acesta a avertizat că este posibil ca numerele actuale să nu reflecte în totalitate realitate, deoarece încă nu au fost raportate toate cazurile posibil apărute în perioada Paștelui. Până în prezent, în Germania au murit cu COVID-19 peste 77.400 de persoane.

Leave A Reply

Your email address will not be published.