Cumperi de la eMAG, FashionDays, elefant.ro, Libris.ro prin link-urile noastre de afiliere și ajuți la finanțarea site-ului airlinestravel.ro. Nu te costă nimic în plus, însă pe noi ne ajută să dezvoltăm acest proiect. Mulțumim!

Zboruri anulate sau întârziate? >>Solicita ACUM despagubiri<< pentru zborul întârziat sau anulat și poți primi până la 600€ despăgubire!

6 gadgeturi utile pe care le iau in calatorii

0 117

Călătoresc frecvent de aproximativ 10 ani. Am fost în zeci de destinații din România și în multe alte țări din Europa, Asia și Africa. M-am bucurat de sejuri de 7-10 zile, de city break-uri de 2-3 zile și chiar de deplasări fulger de 1-2 zile. Am călătorit cu mașina, trenul, autobuzul și, de cele mai multe ori, am călătorit cu avionul.

Indiferent de durata călătoriei și de destinație, mereu am avut la mine rucsacul încărcat cu gadgeturi. În general, când îmi fac bagajul, pornește de la lista de gadgeturi și, în funcție de durata călătoriei și destinație, îmi iau și hainele necesare. De cele mai multe ori am ales să călătoresc cu un bagaj de mână: uneori cu troler 40x30x20cm sau rucsac de aceleași dimensiuni (cu aproximație); alteori cu troler 55x40x20cm.

Gadgeturi utile în călătorii

Bagajul meu conține mai multe gadgeturi, dar am extras pentru voi 10 dintre cele mai utile pe care eu le iau în călătoriile mele și cu siguranță vă vor fi de folos în deplasările voastre.

  • Smartphone

Smartphone-ul este indispensabil și nelipsit din viața cotidiană. În prezent, am un ASUS ZenFone 7 și un ASUS ROG Phone 5. Pe lângă tradiționalele rețele sociale și apeluri telefonice, telefonul este util în călătorii pentru orientarea în spațiu. Cel mai des folosesc harta, dar și site-urile specializate în review-uri de locații și hoteluri. Mă ajută să iau decizii când vine vorba de restaurantele în care mergem să mâncăm, să vizităm cele mai interesante locuri și obiective turistice etc.

De câțiva ani, telefonul este singurul aparat de fotografiat cu care călătoresc. Nu obțin cele mai bune cadre, dar este suficient să capturez amintiri.

  • Căști

Ținând cont că orice călătorie începe și se termină cu drumul, din bagajul meu nu lipsesc căștile. Mă ajută să comunic mai repede chiar și atunci când am mâinile ocupate cu căratul bagajelor. Căștile mă ajută să mă izolez de restul lumii și să ascult muzica preferată. Mai nou îmi plac audiobook-urile. Uneori folosesc căști On Ear JBL Tune 500, însă de cele mai multe ori folosesc căști In-Ear Sony WIC200W. La ediția de Black Friday România 2021 am comandat căștile wireless Huawei FreeBuds 4i (-41%). Sper să se ridice la nivelul așteptărilor mele.

  • Baterie externă

Din bagajul meu nu lipsesc bateriile externe. În funcție de călătorie și destinație, îmi iau 2-3 baterii externe, atât cât sunt permise pe zborurile cu avionul. Am trei acumulatori externi ASUS ZenPower de 10050 mAh. Cu o baterie externă reușesc să-mi încarc telefonul de 1-2 ori, ceea ce îmi asigură autonomie extinsă la telefon de până la 24 de ore.

  • Hard Disk extern

Port cu mine, în ghiozdan, un hard disk extern de backup. Totodată, pe el descarc toate fotografiile și materialele multimedia realizate în călătorii. Folosesc un HDD extern LaCie Porsche Design P’9227 de 4TB. Il am din 2018 și până acum și-a făcut treaba.

  • Tabletă / Laptop

Nu plec la drum fără un portabil. Ținând cont că lucrez foarte mult online, trebuie să am o tabletă sau un laptop pentru a putea redacta rapid informațiile. Internetul nu ia pauză! De câțiva ani folosesc o tabletă ASUS ZenPad 8.0 Z380M-6A025A pe post de backup, care laptop-ul este un ASUS ZenBook 15. Cu siguranță acesta este unul dintre cele mai utile gadgeturi din călătorii.

  • Bratara fitness / Smartwatch

De ceva timp, m-am obișnuit să port o brățară fitness sau un smartwatch. Ținând cont că merge destul de mult pe jos în călătorii, îmi place să monitorizez pulsul, activitatea cardiacă, să număr pașii și să văd distanța parcursă. Îmi oferă ceva mai multă libertate de mișcare. Folosesc brățara fitness Amazfit Band 5 și un smartwatch Amazfit GTR.

Este important ca bagajul de mână să nu depășească greutatea impusă de compania aeriană cu care zburați. Țineți cont că, pe lângă aceste gadgeturi, trebuie să aveți cu voi și cablurile aferente, încărcătoarele și celelalte mărunțișuri. Mulți dintre voi poate aveți alt setup tehnologic, poate implică un aparat foto sau o cameră video, poate alte gadgeturi.

Voi ce gadgeturi vă puneți în bagaj?

Leave A Reply

Your email address will not be published.