COVID-19 Daily – 14 noiembrie: Austria vrea să impună lockdown nevaccinaților; Cehia vrea să testeze copiii din școli și licee; Danemarca vrea să impună ”Corona Pass” la locul de muncă!

0 415

Pandemia de coronavirus își urmează cursul sumbru și continuă să facă noi victime. Majoritatea țărilor lumii continuă să se confrunte cu zeci de mii de noi cazuri de COVID-19, însă tratamentele avansate și vaccinurile au reușit să reducă presiunea pe sistemele medicale și au redus și mai mult rata de mortalitate. Însă nu e suficient, iar țările continuă să impună măsuri restrictive pentru a limita și mai mult răspândirea noului coronavirus.

  • Austria intenționează să impună lockdown persoanelor nevaccinate, o acțiune disperată propusă de guvernul austriac cu speranța că va reuși să stopeze răspândirea noului coronavirus. Potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, Austria are cea mai scăzută rată de vaccinare dintre toate țările din Europa de Vest, în afară de Liechtenstein. Aproximativ 65% din populația Austriei este complet vaccinată. Mulți austrieci sunt sceptici cu privire la vaccinuri, o viziune încurajată de Partidul Libertății de extremă dreapta, al treilea ca mărime din parlament. 
  • Guvernul Cehiei va cere copiilor să facă teste COVID-19 în efortul de a reduce o creștere recentă a cazurilor. Toate școlile primare și liceele din întreaga țară vor avea ordin să testeze cei 1,4 milioane de elevi ai țării în două valuri, pe 22 și 29 noiembrie, a declarat ministrul Educației, Robert Plaga.

Oamenii au datoria morală față de restul societății de a-i proteja pe ceilalți

  • Oamenii, care încă nu sunt vaccinați pe măsură ce noul val al pandemiei de coronavirus se instalează în Germania, trebuie să înțeleagă că au datoria morală față de restul societății de a-i proteja pe ceilalți, a declarat cancelarul german Angela Merkel. „Trebuie să lămurim clar că am dreptul să mă vaccinez, iar aceasta este o mare avere, o realizare uriașă a științei și tehnologiei”, a spus Merkel printr-un link video. „Dar am și o anumită obligație de a contribui la protejarea societății”.
  • Danemarca a propus o lege care să permită angajatorilor să impună angajaților un „corona pass” digital în cea mai recentă măsură pentru a reduce creșterea infecțiilor. În această săptămână, guvernul danez a adoptat obligativitatea prezentării certificatelor digitale pentru a vizita barurile interioare, restaurantele și alte locuri publice. Afișat de obicei de o aplicație de telefon, permisul verifică dacă deținătorul este vaccinat, testat negativ sau recuperat recent de la infecție. Conform noii legislații propuse, angajatorii pot decide să oblige lucrătorilor să prezinte permise, deși angajatorii nu vor fi obligați să facă acest lucru.
  • Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie a încercat să afle câte persoane s-au infectat de două ori cu COVID-19. Cifra este greu de știut, deoarece depinde de persoanele care au avut teste și secvențierea probelor, dar agenția spune că au existat 361 de cazuri certe de persoane infectate de două ori, 3.480 de cazuri probabile și 57.195 de cazuri posibile până în octombrie. UKHSA spune că cifra poate crește pe măsură ce au loc mai multe teste asimptomatice, care ar detecta cazurile în care oamenii au COVID-19 a doua oară, dar nu au avut niciun simptom.
Leave A Reply

Your email address will not be published.