blank

40% creştere în luna ianuarie 2015 pe aeroportul din Iaşi

1 537

Aeroportul Iaşi are o evoluţie foarte bună, mai ales în ultimii 2 ani, şi continuă trendul ascendent în privinţa traficului de pasageri. Luna ianuarie 2015 a adus o creştere de aproape 40% faţă de ianuarie 2014.

Datele statistice ale lunii ianuarie, deşi o lună nefavorabilă din punct de vedere comercial şi al traficului de pasageri, arată o creştere de aproape 40% a numărului total de pasageri îmbarcaţi şi debarcaţi la Iaşi.

“Numarul de pasageri ce au tranzitat Aeroportul Iasi in luna ianuarie este cu adevarat impresionant raportat la cifrele inregistrate anul trecut si in intreaga istorie a aerogarii iesene, de aceea dorim sa le multumim tuturor celor ce au ales sa calatoreasca prin intermediul nostru. Acum incepem cu totii sa constientizam rolul fundamental al noii piste de aterizare –decolare, al dotarilor cu echipamente ultramoderne si al cresterii categoriei de operare in conditii de vizibilitate redusa. Incepem sa intelegem ca viitorul Aeroportului Iasi, al comunitatii noastre locale si regionale este legat direct de tot ceea ce am facut si continuam sa facem aici, pentru binele comunitatii noastre.

Ne dorim ca intreg anul 2015 sa cunoasca aceasta dinamica extraordinara si vom face tot ce ne sta in putiinta sa reusim, acest lucru fiind posibil prin imbunatatirea produselor existente in acest moment si prin deschiderea de noi rute spre noi destinatii. Anul 2015, alaturi de anul 2014, cred ca vor intra in istoria Aeroportului Iasi si a intregii comunitati ca anii de cotitura spre o dezvoltare durabila.
Aeroportul Iasi este in acest moment, din toate punctele de vedere, aeroportul regional al Moldovei, care in perspectiva imediat urmatoare va raspunde intrutotul exigentelor pasagerilor regiunii si standardelor de siguranta si securitate aeroportuara” a declarat Domnul Marius BODEA, Presedinte al Consiliului de Administratie al Aeroportului Iasi

Datele statistice înregistrate în luna ianuarie a anului 2015 şi în luna ianuarie a anilor trecuţi:

2015 – 22.550
2014 – 16.928
2013 – 12.208

Reamintim că în prima parte a anului 2015 se vor opera în total 8 (opt) destinaţii externe pentru pasagerii din zona Moldovei: către Italia 5 destinaţii – Roma, Bologna, Torino, Milano (Bergamo), Venetia (Treviso); către Austria – Viena; către Israel – Tel Aviv; către Marea Britanie – Londra.

Toate aceste destinaţii sunt operate de 3 companii aeriene partenere ale Aeroportului Iaşi: TAROM, Austrian Airlines şi Wizz Air.

Ne aşteptăm ca numărul destinaţiilor deservite de la aeroportul din Iaşi să crească. Pista nouă şi terminalele moderne permit operarea de zboruri comerciale în deplină siguranţă şi la standarde europene.

Leave A Reply

Your email address will not be published.