blank

Café Viena la Beans&Dots / Austrian Airlines aduce Viena la București

0 771

Pentru o săptămână, între 5 și 11 decembrie, Austrian Airlines promovează Viena prin cultura cafelei vieneze, în cadrul pop upcafe-ului “Café Viena”, deschis la Beans&Dots.

Cafe Viena la Bucuresti
Café Viena la Beans&Dots

Din 2011, cafenelele tradiționale vieneze au intrat în patrimoniul UNESCO. O parte din această moștenire culturală este proiectată și la București, în spațiul specialamenajat la Beans&Dots.

Interacțiunea cu cafeaua vieneză a pasagerilor Austrian Airlines începe încă de la bordul aeronavelor. Cafeaua este, de asemenea, parte din tradiția Austrian Airlines.

Operatorul național al Austriei oferă pasagerilor de la clasa business, pe zborurile dinspre și către Viena, serviciul „cafenea deasupra norilor”. Prin acest concept, Austrian Airlines servește pasagerilor 10 specialități de cafea vieneză.

Istoria cafelei vieneze

În 2018, capitala Austriei are 2.638 de cafenele, potrivit Camerei de Comerț Vieneze. Dintre acestea, aproximativ 100 sunt parte din patromoniul cultural UNESCO.

Pe lângă marea varietate de cafele, patiserie, precum și ziare internaționale, cafenelele vieneze sunt faimoase pentru mesele cu blat de marmură, scaunele Thonet, suportul special de ziare și candelabre.

În fiecare dintre ele turiștii găsesc o varietate de arome: Wiener Melange (cafea neagră cu lapte cald și spumă de lapte), Franziskaner (cafea neagră cu spumă de lapte, frișcă și pudră de cacao), Einspänner (specialitate vieneză din cafea neagră preparată cu frișcă și zahăr pudră), Maria Theresia (cafea neagră cu lichior de portocale) și Fiaker (cafea neagrăcu coniac și frișcă).

Café Viena la Beans&Dots

Aceste sortimente, dar și altele, sunt preparate după rețetele lor tradiționale chiar de un barista austriac, în pop up-ul Café Viena@Beans&Dots de la București.

În fiecare zi, iubitorii de cafea pot participa la workshop-uri susținute de barista, învățând astfel cum să prepare cocktailuri din cafea. 

Mai mult, invitații au posibilitatea să participe la un show special de bar cu cocktail-uri de cafea pregătite de campionul mondial la flair bartending Valentin Luca, un club de carte cu o lectură a operei lui Edmund Waal, “Iepurele cu ochi de chihlimbar”, sau la un concert Aquarius.

Tombolă exclusivă

În plus, pe lângă oferta de la Café Viena, vizitatorii pot participa la o tombolă pe microsite-ul campaniei, cafea.austrian.com, Puteți primi cafele gratuite la Café Viena sau puteți avea șansa de a câștiga premii exclusive, cum ar fi ocălătorie unică cu Austrian Airlines la Viena. 

Puteți câștiga bilete de avion sau un set de valize premium Austrian Airlines. Mai multe informații despre Cafe Viena@Beans&Dots, programul și șansa de a câștiga premii găsiți aici: cafea.austrian.com.

Leave A Reply

Your email address will not be published.