26 februarie în aviație: inginerul rus Igor Sikorsky a efectuat primele „zboruri cu pasageri”.

0 902

Igor Sikorsky, inginer de naționalitate rusă, a încercat să zboare cu mai mulți pasageri, aceștia din urmă ocupându-și locurile la bordul unui dispozitiv omnibus pe care el însuși l-a proiectat. Un eveniment petrecut pe 26 februarie 1914 care va fi acoperit de presa internațională și care va intra în istoria aviației.

Cele trei zboruri efectuate constituie un bun pas înainte în ceea ce privește transportul de pasageri.

Zborurile, efectuate în St. Petersburg, vor crește numărul călătorilor dornici să experimenteze transportul cu avionul. În timpul primului zbor, au fost opt pasageri, paisprezece în cel de-al doilea și șaisprezece în ultimul. Greutatea utilă transportată în timpul ultimei curse aeriene a fost de 1.200 de kilograme.

26-februarie-în-aviație-inginerul-rus-Igor-Sikorsky-a-efectuat-primele-zboruri-de-pasageri-1

Zborurile au fost efectuate cu aeronava denumită „Illia Mourametz”, un avion de 20 de metri lungime și 37 de metri lățime. Aeronava era propulsată de patru motoare cu o putere de 100 de cai și două elice Chauvière ce completau fișa tehnică a dispozitivului.

Igor Sikorsky a dezvoltat o aeronavă care a oferit un confort incontestabil cu ajutorul cabinei închise și încălzite, de care au beneficiat pasagerii în zborul de 18 minute.

Leave A Reply

Your email address will not be published.