blank

25 de ani de Paralela 45, 25 de ani de turism în România

0 753

Agenţia de turism Paralela 45, tour-operator general şi unul dintre cei mai mari producători de circuite din România, împlinește 25 de ani de la primirea autorizației de funcționare și de la deschiderea primului și principalului sediu al agenției, cel din Bulevardul Elisabeta. Cu o cifră de afaceri de 40 milioane euro atinsă la final de 2014, Paralela 45 își propune să ajungă la 45 milioane de euro în anul 2015.

Alin Burcea

„De 25 de ani facem diferența în turism. Agenția Paralela 45 este un vis devenit realitate al unui absolvent al Facultății de Turism. În 1990 am înființat agenția alături de Adrian Grigorescu, amândoi punându-ne mari speranțe în viitorul ei și dorindu-ne să fim deschizători de drumuri, odată cu eliberarea de sub regimul comunist. După 25 de ani, în care am oferit vacanțe în numeroase destinații, suntem mândri să vedem că românii au încredere în noi și că experiența noastră le poate aduce cele mai frumoase vacanțe. În prezent am depășit 100 de circuite în portofoliu, am extins numărul de agenții și sunt sigur că anul acesta va fi unul special pentru noi”, declară Alin Burcea, Președinte Paralela 45.

În cadul conferinței de presă ,invitații speciali au ținut un scurt discurs despre ceea ce înseamnă pentru fiecare Paralela 45.

„Îmi doresc de la o agenție de turism să-și asume responsabilitatea pentru vacanțele în care merg, iar acest lucru este fix ceea ce am găsit la Paralela 45. O echipă serioasă și responsabilă care tratează cu respect turistul”, a declarat Monica Anghel.

„Alin Burcea este un pionier al capitalismului românesc. Un om care a ajutat statul și guvernul român, indiferent de ideologie, să-și facă treaba. Pentru că fără profesioniști acest lucru nu se poate realiza”, a explicat Mircea Geoană.

„Paralela 45 a făcut istorie în turism. La 25 de ani îi adresez dlui. Burcea o provocare. Împreună să formăm tineri care să ne urmeze, să schimbăm puțin fața industriei”, a menționat Dragoș Anastasiu, Proprietarul grupului Eurolines.

„Eu cred ca istoria adevarată a României este făcută de antrenori precum Alin Burcea. Acum 25 de ani de ani a fi antreprenor era o chestiune exotică, acum este un lucru normal. Îl felicit pe d.nul Burcea si patronatele, TVA-ul de 9% este o victorie a lor”, a declarat Florin Jianu.

„Țin minte ceea ce mi-a spus Alin Burcea la un moment dat: important nu este dacă tu ai o idee, ci important este să-i faci pe ceilalți să creadă că aceea este ideea lor și s-o pună în practică”, a declarat Marian Constantinescu.

În 2015, sunt vizate creșterea numărului de circuite şi chartere din portofoliu, dar şi a agenţiilor proprii. De asemenea, viziunea Paralela 45 include accesul cât mai facil al românilor la vacanțe prin mărirea numărului de plecări din majoritatea oraşelor mari ale ţării. Printre noile destinații ale anului 2015 se numără Rimini în Italia, Costa Blanca în Spania, plecările către Antalya din Craiova, dar și circuitele în India & Bhutan sau Australia & Noua Zeelandă.

Multe dintre cele peste 100 de circuite oferite de Paralela 45 au plecări din marile orașe ce dispun de aeroport. Spre exemplu, circuitele în Israel au, începând din 2014, plecări si din Iași, Cluj, iar circuitul în Spania poate fi accesat din Craiova. Din Constanța se poate pleca direct către Turcia și Thailanda, iar din Cluj către Tunisia. Din 2014 Chișinăul a intrat pe harta turismului Paralela 45 prin charterele cu plecare directă către Antalya, Creta și Mallorca. Tot din Chișinău există și vacanțe în Dubai, Barcelona, Lisabona, Viena și Budapesta.

Să revenim la 25 de ani de Paralela 45, iar mai jos aveţi câteva statistici interesante:

La mulţi ani de turism prosper, Paralela 45!

Leave A Reply

Your email address will not be published.