(Video) Aterizarea şi decolarea unui Airbus A318 TAROM la Skiathos, Grecia

1 2.906

Skiathos, una dintre cele mai renumite insule şi destinaţii turistice din Grecia, este recunoscută în rândul celor pasionaţi de aviaţie ca fiind a doua St Maarten. Acest lucru se datorează amplasamentului aeroportului, pista fiind mărginită la ambele capete de Marea Mediterană, iar în partea de sud există şi un drum de acces unde pasionaţii de spotting merg să fotografieze avioane.

Airbus A318 TAROM la Skiathos

Aeroport_Skiathos_2014_008

Aterizările şi decolările se fac din şi spre mare, un cadru foarte asemănător cu ce se întâmplă în St Maarten, raiul fotografilor de avioane şi a celor ce doresc să simtă puterea unui jet blast.

Diana Slav, una dintre cititoarele fidele Airlines Travel, a fost în Skiathos (august 2014) şi ne-a trimis câteva fotografii interesante pe care vă invit să le urmăriţi mai jos. A surprins şi aeronava Airbus A318 TAROM la aterizare.

Urmăriţi şi materialul video făcut de cei de la TheGreatFlyer. Aeronava Airbus A318 TAROM la aterizare şi la decolare.

Pe aeroportul din Skiathos nu vom vedea aeronave mai mari de Boeing 757-200. Pista de doar 1628 de metri nu permite aterizarea aeronavelor mai mari. Tot din cauza dimensiunilor reduse ale pistei, aeronavele nu pot lua foarte mult combustibil la decolare, iar zborurile au nevoie de o oprire tehnică de realimentare la Salonic. Boeing 757 este singurul avion care poate decola cu ceva mai mult combustibil, astfel zborurile fiind făcute fără escală. Acest tip de aeronavă este folosit de Thomas Cook Airlines, Monarch Airlines şi Thomson Airways.

TAROM este singurul operator aerian care face curse charter din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara spre Skiathos, Grecia. Sunt folosite aeronavele Airbus A318-111.

Mai multe imagini de la aeroportul din Skiathos, Grecia!

Leave A Reply

Your email address will not be published.