21 de țări europene au renunțat la regulile COVID de intrare

0 1.260

Numărul cazurilor de infecție cu COVID-19 este în scădere în Europa, ceea ce a determinat ca majoritatea țărilor din Uniunea Europeană/Spațiul Economic European să renunțe la regulile COVID-19 de intrare. Plus de asta, sezonul estival este la început, iar turismul are nevoie de aceste relaxări de călătorie.

Nu mai puțin de 20 de țări din Uniunea Europeană/Spațiul Economic European au renunțat la regulile COVID-19 de intrare: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Croația, Cipru, Danemarca, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Norvegia, Polonia, România, Slovenia, Spania, Suedia și Elveția.

Toți călătorii, indiferent de țara de provenineță, pot călători în țările menționate mai sus fără reguli și restricții COVID-19. Nu mai trebuie să prezinte un certificat digital COVID-19 – de vaccinare, testare sau recuperare. Totodată, nu mai trebuie să prezinte PLF-ul. Tot ce trebuie să facă acum este să urmeze alte reguli de călătorie, cum ar fi prezentarea unui pașaport valabil sau a unei vize, dacă li se aplică o astfel de cerință.

Celelalte țări europene continuă să impună anumite reguli de intrare COVID-19. Printre aceste țări menționăm Estonia, Franța, Germania sau Olanda. De menționat faptul că Spania a renunțat la regulile UE pentru călătorii din UE, dar păstrează măsurile COVID-19 pentru cei ce doresc să călătorească din țări terțe.

Pe de altă parte, în ceea ce privește restricțiile interne COVID-19, toate țările au renunțat deja la majoritatea măsurilor. Călătorii nu mai sunt obligați să poarte mască de protecție sau să prezinte unul dintre permisele digitale COVID-19 când accesează diferite locuri publice și evenimente.

Leave A Reply

Your email address will not be published.