Alertă de călătorie: controlorii traficului aerian din Italia vor face grevă pe 8 iunie 2022!

0 3.368

Ziua de 8 iunie 2022 va fi marcată de o nouă grevă a controlorilor traficului aerian din Italia, cu impact imediat pentru companiile aeriene ce au zboruri programate din / spre destinații din Italia. ITA Airways a anulat preventiv 81 de zboruri, în principal de la bazele sale din Roma-Fiumicino și Milano-Linate.

Sunt afectate zborurile de la Milano spre Paris-CDG (3), Bruxelles (1), Geneva (1), Luxemburg (1), Amsterdam (2) sau Londra(4), precum și două rotații între Roma și Geneva. Pe perioada grevei, vor fi afectate în principal conexiunile interne. Și alte companii aeriene care frecventează aeroporturile din Italia sunt de așteptat să fie afectate.

Pentru a minimiza impactul negativ, avioanele mai mari vor opera pe mai multe zboruri naționale și internaționale „pentru a transporta cât mai mulți pasageri”, subliniază ITA Airways într-un comunicat de presă. Ea îi invită pe toți călătorii care și-au achiziționat un bilet pentru 8 iunie să verifice starea zborului lor înainte de a merge la aeroport. 

În cazul anulării sau modificării orarului lor de zbor, acești clienți vor putea „să-și modifice rezervarea fără penalități sau să solicite rambursarea biletului (doar în cazul în care zborul a fost anulat sau întârziat cu mai mult de 5 ore) până la data de 15 iunie 2022”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.