fbpx Condițiile de intrare în Irlanda: prezentarea unui test negativ de COVID-19 / izolare 14 zile

Condițiile de intrare în Irlanda: prezentarea unui test negativ de COVID-19 / izolare 14 zile

1 3.263
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

Începând cu data de 16 ianuarie 2021TOATE persoanele care sosesc în Irlanda trebuie să prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul Irlandei. La acest moment, testul molecular de tip PCR (test de reacție în lanț a polimerazei) este singurul tip de test acceptat de autoritățile de sănătate publică irlandeze.

Testul trebuie prezentat atât înainte de îmbarcare pe cale aeriană și maritimă, cât și la sosirea pe aeroportul din Dublin.

Test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2

Sunt exceptate de la măsura obligatorie a prezentării unui test negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 următoarele categorii de persoane: persoanele care călătoresc din Irlanda de Nord, lucrătorii din transportul internațional, inclusiv transportatorii, echipajele aeronavelor și navelor maritime, copiii cu vârsta sub 6 ani, precum și persoanele aflate în tranzit către un alt stat, cu condiția de a nu părăsi zona de tranzit aeroportuar.

La intrarea în Irlanda, pe cale aeriană sau maritimă, pasagerii au obligația de a completa un formular de localizare (disponibil online sau distribuit de către compania aeriană sau compania de feribot cu care călătoresc). Completarea corectă și completă a formularului de localizare este obligatorie. Sunt exceptați de la completarea formularului furnizorii de servicii esențiale ale lanțului de aprovizionare, cum ar fi transportatorii, piloții și personalul maritim, precum și personalul diplomatic.

De asemenea, autoritățile irlandeze recomandă persoanelor care sosesc în Irlanda din statele/regiunile incluse în lista roșie sau gri, așa cum sunt definite de sistemul UE (România fiind inclusă pe lista regiunilor roșii), precum și din state/regiuni din afara Uniunii Europene, să își limiteze deplasările pentru o perioadă de 14 zile după sosirea în Irlanda.

Limitarea deplasărilor poate fi suspendată mai devreme de 14 zile

Limitarea deplasărilor poate fi suspendată mai devreme de 14 zile dacă persoana în cauză prezintă un nou test cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat începând cu cea de-a cincea zi. Persoanelor care sosesc din state/regiuni incluse pe lista verde sau portocalie, așa cum sunt definite de sistemul UE, nu li se va recomanda să își limiteze deplasările la sosire, însă trebuie să respecte instrucțiunile autorităților locale de sănătate publică.

Toate persoanele care sosesc din Anglia, Scoția, Țara Galilor și Africa de Sud trebuie să se izoleze pentru o perioadă de 14 zile după sosire, fără posibilitatea suspendării măsurii înaintea împlinirii termenului de 14 zile. 

Nerespectarea măsurilor privind limitarea deplasărilor pentru 14 zile (inclusiv declararea de informații false) constituie infracțiune și se pedepsește cu amendă de 2.500 euro sau închisoare până la 6 luni. 

În conformitate cu decizia guvernamentală, limitarea deplasărilor înseamnă rămânerea la domiciliu/reședință și evitarea interacțiunilor sociale și a contactului cu alte persoane (inclusiv persoanele din aceeași gospodărie, în special dacă acestea sunt în grupele de risc).

ATENȚIE! Condițiile de călătorie din Irlanda în România sunt DIFERITE de cele din România în Irlanda:

📌Dacă urmează să călătoriți din Irlanda în România, NU este necesar să prezentați rezultat al testului Covid-19, dar trebuie să stați în carantină 14 zile, cu anumite excepții.

📌Dacă urmează să călătoriți din România în Irlanda, ESTE OBLIGATORIU să prezentați un rezultat negativ în urma testului PCR Covid-19, făcut cu 72 de ore înainte de călătorie.

Testul molecular tip PCR (test de reacție în lanț a polimerazei) este singurul tip de test acceptat de autoritățile de sănătate publică irlandeze. În lipsa prezentării rezultatului testului(română-engleză), vi se poate refuza îmbarcarea sau intrarea în Irlanda. Copiii sub 6 ani sunt scutiți.

1 comentariu
  1. […] OFICIAL: Din 16 ianuarie, Irlanda solicită tuturor pasagerilor prezentarea unui test… […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.