blank

Rolls-Royce, Tecnam și Widerøe își unesc forțele pentru a creea o aeronavă de pasageri complet electrică

0 1.384

Rolls-Royce și Tecnam își unesc forțele cu Widerøe, cea mai mare companie aeriană regională din Scandinavia, pentru a creea o aeronavă de pasageri complet electrică pentru piața celor care fac naveta. Planul este ca aeronava P-Volt să intre în serviciul operațional începând cu 2026.

Proiectul are la bază programul de cercetare de succes dintre Rolls-Royce și Widerøe,în domeniul aviației durabile și parteneriatul existent între Rolls-Royce și Tecnam pentru alimentarea aeronavelor complet electrice – P-Volt. Rolls-Royce va aduce expertiza în sisteme de propulsie și putere, Tecnam va oferi capacitatea de proiectare, fabricație și certificare a aeronavelor, iar Widerøe va trebui să se asigure că toate vor fi funcționale până în 2026.

Programul va căuta să acopere toate elementele dezvoltării și livrării unei aeronave de pasageri complet electrice care ar putea fi folosită pe piața norvegiană începând cu 2026. Datorită topografiei sale, Norvegia folosește pe scară largă aviația pentru conectivitate regională și își dorește ca toate zborurile interne să aibă zero emisii de carbon până în 2040.

Rețeaua extinsă de aeroporturi cu pistă scurtă a Norvegiei este ideală pentru noul avion electric, P-Volt.

Rolls-Royce-Tecnam-Widerø-prima-aeronavă-complet-electrică-3

Colaborarea oferă o oportunitate de a dezvolta o soluție interesantă pe piața avioanelor regionale. Înainte de pandemie, Widerøe oferea în jur de 400 de zboruri pe zi folosind o rețea de 44 de aeroporturi, unde 74% din zboruri erau operate pe distanțe mai mici de 275 km. Cele mai scurte zboruri variau între 7 și 15 minute.

Dezvoltarea avioanelor complet electrice va permite oamenilor să fie conectați într-un mod durabil și va îndeplini ambiția Wideroe de a efectua primul zbor complet electric până în 2026. Avionul P-Volt, care are la bază avionul Tecnam P2012 Traveler cu 11 locuri, este ideal pentru decolări și aterizări pe piste scurte, precum și pentru zborurile de pe coasta de nord și de vest a Norvegiei.

Rolls-Royce-Tecnam-Widerø-prima-aeronavă-complet-electrică-1

Rolls-Royce și Widerøe au anunțat un program comun de cercetare în 2019. Scopul programului a fost să evalueze și să dezvolte concepte de aeronave electrice care să îndeplinească ambiția norvegiană de a avea prima aeronavă electrică în zborurile interne frecvente până în 2030. De asemenea, Norvegia dorește reducerea cu 80% a emisiilor de carbon pe zborurile interne, până în 2040.

Rolls-Royce are, de asemenea, un parteneriat strategic încheiat cu Tecnam pentru dezvoltarea avionului modificat Tecnam P2010 cu sistemul de propulsie H3PS. Proiectul H3PS a primit finanțare din programul Uniunii Europene de cercetare și inovare Orizont 2020.

Leave A Reply

Your email address will not be published.