10 Piețe și Târguri de Crăciun din Europa în 2022

4 18.834

Sezonul de iarnă bate la ușă. Ne pregătim echipamentul pentru sporturile de iarnă, rezervăm biletele pentru vacanța de iarnă, vrem să ne bucurăm de cele mai frumoase Piete de Craciun din Europa. Ca în fiecare an, zeci de mii de turiști se bucură de Piețele și Târgurile de Crăciun. După Strasbourg, Zagreb, Tallinn și Budapesta, premiate în anii anteriori, cu siguranță lista e mult mai lungă pentru că Piețele de Crăciun au devenit o tradiție în majoritatea țărilor din Europa.

Târguri și Piețe de Crăciun din Europa

Dacă nu ai o sanie zburătoare trasă de reni, este timpul să-ți rezervi zborul la cel mai bun preț, cazarea, dar e bine să vă rezervați și activitățile locale. Mai jos aveți o listă cu 20 dintre cele mai frumoase Piețe de Crăciun din Europa.

Basel – Elveția

Conform unor sondaje internaționale, Piața de Crăciun din Basel a fost desemnată ca fiind cea mai frumoasă din Europa. Și nu doar sondajele, dar și cifrele raportate de autoritățile din Elveția demonstrează că acest Târg de Crăciun se bucură de o popularitate tot mai mare, de la un an la altul.

Basel are o tradiție adânc înrădăcinată, fiind cel mai frumos și mai mare oraș de Crăciun din Elveția și merită vizitat în fiecare an. Nu numai orașul vechi, bine conservat, strălucește în lumina caldă de Crăciun, dar magazinele și fațadele multor clădiri sunt gătite de sărbătoare.

În 2022, Târgul de Crăciun din Basel va avea loc în perioada 24 noiembrie – 24 decembrie 2022. Evident, cel mai apropiat aeroport este chiar cel din Basel. Wizz Air zboară direct pe rutele Cluj – Basel și București – Basel.

Budapesta – Ungaria

În prezent, Budapesta se află pe podiumul celor mai bune piețe de Crăciun din Europa. Organizatorii acestui eveniment lucrează din greu în fiecare an pentru a vă oferi ceea ce este cu siguranță unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din lume. Știați că Moș Crăciun însuși își face unele dintre cumpărăturile în timpul Sărbătorii Adventului de la Bazilică?

În 2022, Târgul de Crăciun din Budapesta va avea loc în perioada 18 noiembrie 2022 – 2 ianuarie 2023. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internațional Budapesta Liszt Ferenc.

Poznan – Polonia

Piața de Crăciun din Poznan este cea mai îndrăgită din Polonia, precum și una dintre cele mai frumoase din Europa. Aranjamentele originale vor fi amplasate pe Old Market Square and Plac Wolności (Piața Libertății).

Pierde-te printre tarabele din lemn, încearcă delicatese de iarnă sau caută inspirație pentru cadourile de Crăciun. Urcă în roata Ferris din Piața Libertății și bucură-te de priveliști spectaculoase ale părților istorice din Poznań.

În 2022, Târgul de Crăciun din Poznan va avea loc în perioada 19 noiembrie – 25 decembrie 2022. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internațional Poznan.

Viena – Austria

Ca în fiecare an, Viena se află în fruntea listei cu cele mai bune piețe de Crăciun din Europa. Viena este o destinație obligatorie de Crăciun. Considerată o destinație sigură pentru familii, este populară și printre îndrăgostiți și este premiată printre cele mai bune destinații romantice din Europa, dar și una dintre cele mai bune destinații pentru o cerere în căsătorie.

De la mijlocul lunii noiembrie până la Crăciun, cele mai frumoase piețe din Viena se transformă în piețe magice de Crăciun. Aroma alimentelor coapte de Crăciun și punchul fierbinte creează o atmosferă minunată înainte de Crăciun.

În 2022, Târgul de Crăciun din Viena va avea loc în perioada 19 noiembrie – 26 decembrie 2022. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internațional Viena (Flughafen Wien).

Dresda – Germania

Este unul dintre cele mai mari și mai autentice piețe de Crăciun din Germania. În fiecare an, aceasta se află printre piețele preferate de Crăciun din Europa.

Târgul de Crăciun din Dresda a fost menționat pentru prima dată în 1434, când cetățenii dresdeni au primit carnea pentru masa de Crăciun. De atunci, a devenit un eveniment uriaș cu peste 200 de tarabe care atrage aproximativ 3 milioane de vizitatori pe an, din toată lumea.

În 2022, Târgul de Crăciun din Dresda va avea loc în perioada 23 noiembrie – 24 decembrie 2022. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internațional Dresden.

Manchester – Marea Britanie

Una dintre cele mai mari și mai frumoase piețe de Crăciun din Marea Britanie este organizată la Manchester. Istoria acestei Piețe de Crăciun nu este prea mare, fiind organizată pentru prima dată în 1999. Însă de atunci și până în prezent a crescut, iar acum atrage peste 2 milioane de turiști în fiecare an.

Aproximativ 300 de tarabe frumos lucrate, situate în tot orașul, oferă mâncăruri internaționale delicioase, băuturi și cadouri. Piețele de Crăciun din Manchester sunt organizate într-o manieră polivalentă, având ceva de oferit chiar și celui mai exigent vizitator.

Târgul de Crăciun din Manchester va fi în perioada 12 noiembrie – 22 decembrie 2022. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internațional Manchester.

Tbilisi – Georgia

În sezonul de iarnă, capitala Georgiei este o destinație ideală pentru o vacanță de neuitat. Tbilisi este considerată una cele mai bune destinații europene, dar și cele mai sigure. Piețele de Crăciun sunt organizate aproape în fiecare colț al capitalei, unde antreprenorii locali și start-up-urile își vând obiectele de artizanat, suveniruri, dulciuri de Crăciun, bomboane georgiane, mâncare delicioasă de stradă și vin fiert.

Principalul Târg de Crăciun din Tbilisi este organizat în Piața First Republic, în apropiere de Bulevardul Rustaveli. Aici sunt organizate spectacole de teatru, concerte, teatre de păpuși, vizionări de filme în aer liber. Totul se desfășoară în jurul unui brad special de Crăciun.

În 2022, Târgul de Crăciun din Tbilisi va avea loc în perioada 25 decembrie 2022 – 14 ianuarie 2023. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internațional Tbilisi.

Funchal – Madeira – Portugalia

Surprinzător, dar unul dintre cele mai mari și mai frumoase târguri de Crăciun este organizat în Madeira. Ținând cont de faptul că Madeira este un arhipelag portughez situat în Oceanul Atlantic, Piața de Crăciun din Funchal primește și titlul de „Cea mai însorită piață de Crăciun din Europa”, dar și „ Cea mai bună destinație însorită de iarnă”. Madeira este o destinația ideală pentru vacanța de Crăciun, mai ales dacă nu vă place frigul.

Madeira sărbătorește la maxim sosirea sezonului de Crăciun cu o splendidă piață tradițională de Crăciun, organizată pe aleile centrale Avenida Arriaga, în inima capitalei sale principale, Funchal.

În 2021, Târgul de Crăciun din Funchal – Madeira – Portugalia va avea loc în perioada 1 decembrie 2022 – 8 ianuarie 2023. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internațional Cristiano Ronaldo, Madeira.

Govone – Italia

Piața de Crăciun din Govone este cea mai frumoasă piață de Crăciun în Italia și printre cele mai frumoase piețe de Crăciun din Europa. „Magico Paese di Natale” are loc în micul sat Govone de pe dealurile Langhe-Roero, regiunea viticolă din Piemont, un sit al Patrimoniului Mondial Unesco.

Acesta este unul dintre cele mai importante evenimente de Crăciun din Italia. Oferă o experiență magică într-un loc cu totul special. Pe timp de iarnă, întregul sat Govone se transformă în regatul magic al lui Moș Crăciun, cu multe atracții culturale și gastronomice.

În 2022, Târgul de Crăciun din Govone – Italia va avea loc în perioada 12 noiembrie – 19 decembrie 2022. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internațional Caselle Torino.

Praga – Cehia

Unul dintre cele mai romantice orașe din Europa vă așteaptă iarna aceasta la tradiționalul Târg de Crăciun. Piața de Crăciun din Old Town Square, în centrul orașului Praga, este cea mai mare din Cehia. Amplasată chiar în inima orașului, este o piață tradițională cehă cu zeci de tarabe din lemn. Comercianții oferă produse tipice de Crăciun, cum ar fi produse din perle de sticlă, fețe de masă brodate manual, jucării din lemn și multe alte lucruri.

Adulții se vor bucura de vinul fiert tipic, iar toți gurmanzii, tineri și bătrâni, se vor bucura de biscuiți de Crăciun tradiționali, castane prăjite, turtă dulce sau cârnați cehi la grătar și frigărui.

În 2022, Târgul de Crăciun din Praga – Cehia va avea loc în perioada 26 noiembrie 2022 – 6 ianuarie 2023. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Václav Havel din Praga.

Ordinea acestor Târguri de Crăciun este aleatorie. Cu siguranță sunt zeci, poate sute de Piețe de Crăciun frumoase în toată Europa. Să nu uităm de Târgurile de Crăciun din Munchen, Zagreb, Nurnberg, Edinburgh și multe altele. Înclusiv în România se organizează astfel de târguri dedicate Crăciunului, iar cele mai cunoscute sunt cele din Sibiu și București.

Vă dorim vacanță plăcută și să vă bucurați de spiritul Crăciunului oriunde vă aflați.

4 Comentarii
  1. Serban says

    Sunt targuri care au fost anulate: Viena, Praga… . Nu inteleg de ce spuneti ca sunt deschise!!!

    1. Sorin says

      La momentul publicarii acestui articol, targurile erau anuntate spre deschidere.

Leave A Reply

Your email address will not be published.