blank

Continental Airlines a fost absolvită de orice vină în cazul accidentului aeronavei Concorde din 2000

0 704

După 12 ani de la tragedie, un tribunal francez a absolvit de orice vină transportatorul aerian Continental Airlines, în prezent parte United Continental Holdings, implicat în prăbuşirea aeronavei Air France Concorde.

Pe 25 iulie 2000, aeronava BAC Concorde 101 F-BTSC (MSN 203), care trebuia să deservească zborul AF 4590 pe ruta Charles de Gaulle International, Paris – John F. Kennedy International, New York, s-a prăbuşit la scurt timp de la decolare. Avionul a căzut peste un hotel din Gonesse, Franta. Au murit 100 de pasageri şi 9 membri ai echipajului, dar şi 4 persoane de la sol.

Un mecanic al Continental Airlines şi inclusiv transportatorul american au fost acuzaţi pentru omucidere involuntară. În urma anchetei efectuate după accident, s-a descoperit că o piesă din titan, care a căzut pe pistă de la un McDonnell Douglas DC-10 Continental, a dus la prăbuşirea în flăcări a aeronavei Air France Concorde. S-a dovedit că piesa nu a respectat anumite standarde din industria aviaţiei, dar părţile acuzate nu se fac vinovate de producerea accidentului.

La puţin timp de la accident, aeronavele Concorde au fost retrase din programul operaţional. Costurile mult prea mari pentru întreţinere, dar şi începutul crizei economice au dus la anularea programului Concorde!

Leave A Reply

Your email address will not be published.