blank

Ziua porţilor deschise la TAROM pe 18 septembrie 2013

1 603

Pe 18 septembrie 2013, compania Naţională de Transporturi Aeriene Române – TAROM împlineşte 59 de ani de existenţă şi invită pasagerii să celebreze această zi împreună.

TAROM va continua tradiţia şi îşi va deschide porţile pentru a prezenta activitatea din culisele companiei, în cadrul unui eveniment dedicat tuturor celor interesaţi. La hangarul tehnic al companiei TAROM, operatorul aerian român va prezenta activităţile mai puţin cunoscute pasagerilor, de la verificările privind siguranţa şi calitatea zborului, până la programele de întreţinere şi etapele de verificare tehnică a fiecărei aeronave înainte de zbor. În cadrul acestei incursiuni în lumea TAROM, angajaţii companiei vor povesti despre aspectele mai puţin cunoscute ale meseriei pe care o practică cu pasiune.

tarom_ziua_portilor_deschise

“La aniversarea a 59 de ani de existenţă, compania TAROM continuă să facă istorie, prin păstrarea tradiţiei şi a serviciilor oferite la cele mai înalte standarde.
În acest fel, dorim să ne deschidem porţile pentru a împărtăşi cu voi modul în care se desfăşoară activitatea noastră de zi cu zi. Doresc să transmit mulţumiri clienţilor care au ales compania noastră şi doresc să îi asigur că este de datoria noastră să păstrăm un fir pozitiv în evoluţia viitoare a companiei. La multi ani TAROM!”

, a declarat Christian Heinzmann, Director Executiv-Accountable Manager.

Doritorii sunt rugaţi să se înscrie prin intermediul formularului disponbil la următorul link: www.tarom.ro/ziua-tarom.

În data de 18 septembrie 2013, vor fi organizate 3 vizite cu grupuri de câte 50 de persoane (08:30, 10:30, 12:30). Înscrierile se pot face până pe data de 16 septembrie, orele 11:00.

Compania TAROM împlineşte 59 de ani de activitate

Cu un trecut ce se întinde pe mai mult de o jumătate de secol, istoria Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene Române începe odată cu dezvoltarea industriei aeronautice, un domeniu în care România s-a remarcat prin Aurel Vlaicu, Traian Vuia şi Henri Coandă.

În anul 1920, în România a luat fiinţă una dintre primele linii comerciale din lume, CFRNA – Compania Franco-Română pentru Navigaţie Aeriană, care a fost, de altfel, şi prima companie aeriană – din istoria aviaţiei – cu operare trans-continentală.

În 1926, compania s-a reorganizat şi şi-a schimbat denumirea în CIDNA – Compania Internaţională pentru Navigaţie Aeriană, pentru ca, în 1930, să-şi schimbe din nou numele, devenind Societatea Naţională LARES – Liniile Aeriene Române Exploatate de Stat.

Anul 1945 aduce o nouă reorganizare iar LARES este înlocuită de Compania Aeriană TARS – Transporturile Aeriene Româno – Sovietice, care se afla în subordinea guvernului român şi a celui sovietic, dar al cărei personal a fost selecţionat tot din rândul celor care lucraseră pentru LARES.

După încă o reorganizare, LARES îşi schimbă numele şi devine, în data de 18 septembrie 1954, TAROM, Transporturile Aeriene Române. Compania avea atunci o flotă compusă din aeronavele de producţie sovietică Lisunov Li 2 şi Ilyushin II – 14.

În 1966, TAROM efectua primul zbor peste Atlantic, iar în 1969 îşi adaugă o premieră mondială în palmares: avionul românesc IL 18 cu însemnele TAROM a parcurs distanţa de peste 50 de mii de kilometri în jurul lumii, în mai puţin de 80 de ore de zbor. Aeronava avea la bord 65 de pasageri.

Începând cu anul 1973 se achiziţionează aeronave „lung curier” şi se deschid noi linii trans-continentale la New York si Beijing. Capacitatea de transport a TAROM-ului era atunci de zece ori mai mare faţă de anul înfiinţării companiei.

În 25 iunie 2010, Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM devine membră a Alianţei SkyTeam, eveniment istoric ce marchează intrarea companiei naţionale într-o nouă epocă a existenţei sale.

Odată cu aderarea la SkyTeam, TAROM a trecut la programul de fidelitate Flying Blue – creat şi operat de Air France şi KLM. În prezent, acest program numără peste 15 milioane de membri, din întreaga lume.

În prezent, Compania naţională operează în sezonul de vară 2013, 42 de destinaţii externe şi 9 destinaţii interne acoperind ţări din Europa, Africa de Nord şi Orientul Mijlociu.

Din iunie 2010 este membră a Alianţei SkyTeam, din 1993 membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA), iar din 2000 este membra a Asociaţiei Companiilor Aeriene Europene (AEA).

Leave A Reply

Your email address will not be published.