Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Italia, Spania, Franța, Grecia și Croația, printre țările europene preferate de turiști pentru city break-uri și sejururi

0 194

Vaccinarea în masă și relaxarea condițiilor de călătorie i-au încurajat pe europeni să rezerve mai multe vacanțe în sezonul estival 2021. Vorbim aici de sejururi de 5-7 zile, dar și de city break-uri cu durata de până la 5 zile.

În urma unui sondaj realizat de European Travel Council (ETC), Italia, Spania, Franța, Grecia și Croația, printre țările europene preferate de turiști pentru city break-uri. 53% din 4000 de respondenți au declarat că și-au rezervat o vacanță într-una dintre aceste țări. Totodată, 38% dintre respondenți au declarat că intenționează să călătorească pentru plajă și relaxare.

Grecia a fost pe val în sezonul estival 2021. În urma relaxării cerințelor de călătorie, turismul s-a recuparat în proporții foarte mari față de 2019. Potrivit ministrului grec al turismului, Grecia a primit peste șase milioane de turiști în această vară, iar veniturile s-au ridicat la peste 12 miliarde de EURO.

Spania a înregistrat o scădere de 29% față de 2019, dar mult mai bine față de 2020. Doar în august, Spania a primit aproximativ cinci milioane de turiști internaționali, cu 172% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut. Și în luna iulie 2021 numărul turiștilor a crescut cu 78% față de iulie 2020, reprezentând 4.4 milioane de sosiri.

Aproximativ 9% dintre respondenții ETC au declarat că intenționează să călătorească în Italia. În acest context, Italia a înregistrat o creștere cu 567% a rezervărilor de zboruri și 1091% la rezervările hoteliere din aprilie până în iulie 2021, în comparație cu aceeași perioadă din 2020.

Franța, una dintre cele mai vizitate țări din lume

Nici Franța nu e mai prejos. Potrivit Condor Ferries, Franța a întâmpinat aproximativ 89,4 milioane de vizitatori în 2018, Euro Disney, Turnul Eiffel și Luvru fiind cele mai populare atracții din Franța. Mai mult, țara a primit 35 de milioane de turiști în 2020. Ținta pentru acest an a fost de 50 de milioane de călători, întrucât campania de vaccinare a dat randamentul dorit și țara și-a relaxat restricțiile de intrare din cauza Coronavirusului.

Franța rămâne una dintre cele mai vizitate țări din lume, cu toate că doar 8% dintre respondenții ETC și-au exprimat intenția de a călători în hexagon. Principalele naționalități care vizitează țara sunt belgieni, germani, olandezi, britanici și americani, ultimele două manifestând o scădere a solicitărilor din cauza restricțiilor stricte de intrare.

În 2021, Croația este surpriza anului. Potrivit directorului Oficiului Național de Turism al Croației (HTZ), s-au înregistrat 2,6 milioane de sosiri și peste 11,7 milioane de înnoptări, înregistrând o creștere de 53% față de anul trecut. În iunie, Croația a găzduit peste 290 000 de turiști într-un weekend, marcând o creștere de 40% comparativ cu acceași perioadă a anului trecut.

Leave A Reply

Your email address will not be published.