Zeci de zboruri au fost înghețate la sol la Aeroportul Otopeni de fenomenul freezing rain

Iarna a revenit la București. Însă fluctuațiile mari de temperatură duc la apariția unor fenomene aparent rare. Zeci de zboruri au fost înghețate la Aeroportul Otopeni de fenomenul freezing rain.

0 359

Update 22:50: Numărul zborurilor (din București) anulate a ajuns la 15. Wizz Air a anulat zborurile spre: Londra (19:40); Napoli (19:25); Barcelona (19:00); Madrid (17:15); Torino (13:05); Dortmund (12:35); Bari (12:20); Londra (11:30). TAROM a anulat zborurile cu plecare din București: Munchen (17:55); Oradea (17:40); Budapesta (12:55); Chișinău (12:40); Londra (12:30); IAȘI (10:20). Eurowings a anulat zborul spre Dusseldorf (12:40). Lufthansa figurează cu zbor anulat spre Frankfurt (13:55). Au fost anulate și 12 zboruri spre București.

Lista zborurilor anulate / întârziate o puteți găsi pe site-ul aeroportului!

Pasagerii au fost afectați de perturbarea traficului aerian de la Aeroportul Internațional ”Henri Coandă” București. În astfel de situații, companiile aeriene rerutează pasagerii pe alte zboruri sau reprogramează zborurile în alte zile. Pasagerii pot solicita returnarea banilor dacă nu mai doresc să călătorească.

Update 17:45: Numărul zborurilor anulate a rămas la 8. S-au reluat zborurile la Aeroportul Internațional ”Henri Coandă”, București, dar avioanele continuă să decoleze cu mari întârzieri față de orele programate. Întârzierile apar și din cauza procesului de degivrare.

Update 16:35: Mai multe zboruri au fost anulate! Wizz Air a anulat plecările spre Londra, Bari, Torino, Dortmund. TAROM a anulat zborurile spre IAȘI (cel de prânz), Chișinău și Budapesta. Iar Lufthansa a anulat zborul spre Frankfurt.

—————————————————–

Începând cu ora 11:00, aeronavele nu au mai decolat de la Aeroportul Internațional ”Henri Coandă”, București. Din cauza fenomenului freezing rain, avioanele au rămas la sol. În prezent, sunt peste 20 de zboruri afectate de freezing rain.

20 de zboruri au fost înghețate la Aeroportul Otopeni

Problema este doar la decolare pentru ca degivrarea nu face față acestui fenomen. Picăturile de apă îngheață imediat la contactul cu o suprafață foarte rece. În cazul avioanelor, picăturile de apă îngheață foarte repede pe suprafața aripilor și fuselajului, reducând astfel portanța și aerodinamicitatea.

Nu au existat probleme cu zborurile spre București. Aeronavele au aterizat în deplină siguranță, iar căile de rulare au fost tratate antiîngheț.

La momentul publicării acestui articol, aeronava Boeing 737-500 (YR-AMC) Blue Air a decolat cu direcția Oslo. Semn că se vor relua decolările de la Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.