fbpx (Update) Franța e deschisă cetățenilor din România

(Update) Franța e deschisă cetățenilor din România

0 1.507
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

UPDATE: Franța e deschisă tuturor cetățenilor europeni, inclusiv pentru cetățenii din România. Liber la zboruri dintre România și Franța.

Știrea inițială: Ieri, pe 22 iunie, vă anunțam cu mult entuziasm faptul că nu veți mai sta în carantină / izolare dacă veți călători în România din Italia, Franța, Irlanda, Estonia și Finlanda. INSP România a actualizat lista țărilor din zona verde, cu risc scăzut de COVID-19.

Conform Hotărârii Nr.31 din 22.06.2020, lista verde este completată cu următoarele tări: Italia, Franța, Irlanda, Estonia și Finlanda. Din 23 iunie 2020, toți cei ce vor reveni în România din aceste tări nu vor mai fi obligați să intre în izolare / carantină.

Și tot ieri, vă anunțam că se reiau zborurile spre aceste țări Italia, Franța, Irlanda, Estonia și Finlanda. Doar că, ce să vedeți, zborurile dintre România și Franța sunt sub semnul întrebării.

România acceptă zborurile, Franța însă are niște reguli de călătorie impuse și nu acceptă cetățeni din afara zonei Schengen. Și cum România nu e în Schengen, deci aceste reguli sunt impuse inclusiv românilor. Această decizie diminuează foarte mult volumul de pasageri.

Se pare că, din aceste motive, Wizz Air a suspendat zborurile dintre România și Franța.

În fond, nu zborurile dintre România și Franța sunt suspendate, ci accesul cetățenilor din afara zonei Schengen. Așteptăm să vedem ce decizii va lua Franța cu privire la această situație, în special cu privire la România.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.