Wizz Air va lansa 4 rute noi din/spre Banja Luka, din 3 iunie 2021.

0 803

Compania de transport low cost Wizz Air va începe operațiunile către Banja Luka din patru orașe europene, cu două zboruri săptămânale din Dortmund, Basel, Eindhoven și Malmo. Serviciile vor începe din 3 iunie. Wizz Air va fi al doilea transportator low-cost care va deservi Banja Luka după Ryanair, care a suspendat temporar toate operațiunile până la mijlocul lunii mai din cauza pandemiei de coronavirus.

De asemenea, compania aeriană intenționează să lanseze o nouă rută către Banja Luka din Viena, tot în luna iunie. Intrarea Wizz Air în Banja Luka va coincide cu momentul în când Ryanair va începe serviciile către Zagreb, unde va deschide o bază în luna septembrie.

Banja Luka va deveni a treia destinație a Wizz Air în Bosnia și Herțegovina.

Banja Luka va deveni a treia destinație a Wizz Air în Bosnia și Herțegovina după Tuzla și Sarajevo, ambele servind drept bază a companiei aeriene. Compania de transport low-cost va începe operațiunile de la Dortmund la Banja Luka pe 3 iunie, de la Basel pe 6 iunie, precum și de la Eindhoven și Malmo, pe 7 iunie. Ca urmare, Basel, Eindhoven și Dortmund vor fi deservite de Wizz din toate cele trei orașe din Bosnia și Herțegovina, în timp ce Malmo va fi operat din Tuzla, cât și din Banja Luka.

Aeroportul Banja Luka a gestionat 43.904 de pasageri în 2020, reprezentând o scădere de 70,7% față de anul precedent. Cu toate acestea, acest lucru a fost cu 3,9% mai bun decât se aștepta conducerea aeroportului.

„Înainte de pandemie am discutat despre posibilitatea unei companii aeriene care să deschidă o bază în Banja Luka. Vom vedea ce se va întâmpla după pandemie. Am avut și discuții cu privire la lansarea unui serviciu intercontinental și, după ce această situație va trece, sperăm să reluăm aceste discuții. Un transportator turc este, de asemenea, interesat să coopereze cu Aeroportul Banja Luka. Pentru noi, era important să ne deschidem către lume în 2019 și să începem câteva zboruri. Acum trebuie să căutăm noi companii aeriene și parteneri și să ne extindem rețeaua operațională”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.