blank

Wizz Air și RYANAIR solicită măsuri imediate pentru remedierea deficiențelor în controlul traficului aerian din Europa

0 87

În ultimele câteva zile, spațiul aerian european a fost grav afectat ca urmare a problemelor de gestionare a sloturilor aeroportuare, cauzate de fenomene meteorologice multiple și simultane care au avut loc în întreaga Europă. Aceste fenomene au afectat capacitatea autorităților de control al traficului aerian și a Eurocontrol de a gestiona volumele de trafic la nivelul întregii industrii, ceea ce a condus la întârzieri și anulări majore în întreaga industrie aeriană europeană. Aceste evenimente au afectat operațiunile Wizz Air și RYANAIR, precum și operațiunile altor companii aeriene, în întreaga Europă.

Numai în data de 26 iunie, spațiul aerian european a înregistrat aproximativ 450.000 de minute de întârziere, dintre care 360.000 din cauza condițiilor meteorologice, cu întârzieri semnificative de peste 3 ore. Rețeaua Wizz Air a suferit în ultimele patru săptămâni peste 30.000 de minute suplimentare de întârziere în ceea ce privește alocarea sloturilor aeroportuare față de aceeași perioadă a anului trecut, ca urmare a acestei situații extraordinare.

Totodată, RYANAIR a anunțat că în ultimele două zile a fost nevoită să anuleze peste 60 de zboruri, iar alte 150 de zboruri, programate la prima oră, au suferit întârzieri importante, ceea ce a dus la perturbarea programului operațional și la disconfortul pasagerilor.

Wizz Air și RYANAIR își cer scuze pentru neplăcerile cauzate pasagerilor, dar, din păcate, această problemă se află în afara controlului companiilor aeriene.

Wizz Air a fost pregătită să asigure pasagerilor săi operațiuni de vară fără probleme; cu toate acestea, sistemul de control al traficului aerian pare să se confrunte cu probleme semnificative în această vară. La nivel de industrie, suntem obligați să înaintăm aceste probleme autorităților relevante de gestionare a traficului aerian, inclusiv Eurocontrol, pentru a ne asigura că sunt puse în aplicare măsuri de atenuare adecvate, pentru a minimiza perturbările”.

RYANAIR, prin vocea sefului operațiunilor Neal McMahon, a declarat: Serviciile ATC din Europa sunt la cel mai slab nivel de până acum. Ryanair și multe alte companii aeriene europene au programul operațional perturbat în mod repetat. Zborurile sunt anulate și pasagerii sunt nemulțumiți din cauza gestionării proaste a controlului traficului aerian european. Facem apel la Raul Medina, DG Eurocontrol, să explice de ce centrele ATC din Europa au personal redus în mod repetat și acum „defecțiuni tehnice ale echipamentelor” la centrul Maastricht, ceea ce afectează toate companiile aeriene europene. Este inacceptabil…”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.