blank

Wizz Air a transportat 8.5 milioane pasageri din/spre Romania, in 2022!

0 525

Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere din Europa și cea mai sustenabilă din punct de vedere ecologic pe plan global, își anunță rezultatele operaționale remarcabile pentru 2022 în România, consolidându-și poziția de lider pe piața autohtonă.

Numărul de pasageri transportați de Wizz Air către și dinspre România în 2022 este de peste 8,5 milioane. La nivel global, peste 45 de milioane de pasageri au ales Wizz Air în 2022, de aproape două ori mai mult decât în ​​2021 (27,1 milioane de pasageri) și cu 10% mai mult decât în ​​2019 (41 de milioane de pasageri). Dimensiunea flotei companiei aeriene a crescut la 177 de aeronave.

Datorită investițiilor constante și devotamentului deplin față de clienții săi din România, Wizz Air a transportat un număr ridicat de pasageri, însumând aproape patru milioane de pasageri în București, urmat de Cluj cu aproape două milioane de călători și Iașul înregistrând o creștere semnificativă față de perioada pre-pandemie, cu peste un milion de persoane transportate în ultimul an.

În 2022, Wizz Air a mărit numărul de rute operate din România la 189, 29 de rute noi doar în ultimul an.

Operând de la opt baze românești în 2022, Bacău, Cluj-Napoca, Craiova, București, Iași, Sibiu, Suceava și Timișoara, către un total de 74 de destinații în 22 de țări, Wizz Air este cel mai mare transportator aerian din țară. Compania continuă să își îndeplinească promisiunea de a oferi ocazii de călătorie la prețuri accesibile și de a contribui la dezvoltarea sectorului turistic din România și este gata să își accelereze și extindă în continuare operațiunile. Bucureștiul a devenit cea mai mare bază operațională Wizz Air din întreaga rețea, datorită alocării recente a celei de-a 16-a aeronave, în decembrie 2022.

Rute noi Wizz Air lansate în 2022

În 2022, Wizz Air a introdus cinci rute noi de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj către Corfu, Napoli, Perugia, Leeds și Tirana, 12 rute noi de pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” București către Aarhus, Ancona, Atena, Milano, Larnaca, Praga, Preveza-Aktion, Rimini, Leeds, Riad, Jeddah și Cardiff.

Pasagerii ieșeni se pot bucura acum de trei rute adăugate recent către Memmingen, Basel și Copenhaga, iar baza din Craiova se bucură de două destinații interesante către Billund și Tirana. Cea mai tânără bază românească, deschisă la Suceava pe 15 decembrie 2022, operează șapte zboruri noi către Roma, Bruxelles, Veneția, Larnaca, Paris, Eindhoven și Tel-Aviv.

Leave A Reply

Your email address will not be published.