Wizz Air închide toate rutele interne din Norvegia

0 1.704

Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Din 14 iunie, Wizz Air (W6) va stopa toate zborurile interne din Norvegia. Anunțul a fost făcut de Andras Rado, directorul de comunicare Wizz Air. Oficial, decizia s-ar fi bazat pe evaluările financiare și comerciale, dar în realitate problema e mult mai complexă. Autoritățile din Norvegia ar fi îndemnat (indirect) populația să nu mai zboare cu această companie din simplul fapt că Wizz Air nu acceptă sindicalizarea angajaților în Norvegia.

Wizz Air s-a dezvoltat în Norvegia începând cu noiembrie 2020 și de atunci au inceput problemele cu sindicatele locale și cu autoritățile regionale și de stat. În consecință, Wizz Air a ajuns să nu mai fie îndrăgită de localnici, ceea ce a dus la o scădere a vânzărilor. Astfel, Wizz Air va muta toată capacitatea de transport alocată Norvegiei pe alte piețe.

Wizz Air va continua să zboare între România și Norvegia

Wizz Air spera să crească numărul pasagerilor transportați din / spre Norvegia și pe rutele interne, preconizând peste 6 milioane de în 2023. Însemna o triplare a traficului aerian față de cele două milioane de persoane transportate în 2019. Dar socoteala Wizz Air nu s-a concretizat.

Wizz Air a subliniat că ultimele luni de operare au arătat că nu este rentabil din punct de vedere financiar să zboare în Norvegia. Au pus problema și pe seama competitorilor direcți. Totodată, acuză faptul că celelalte companii aeriene care operează în Norvegia au primit asistență financiară din partea autorităților.

Rado a menționat că Wizz Air (W6) va păstra bazele operaționale principale din Norvegia și va continua să opereze o serie de zboruri internaționale din / spre Norvegia. Din România, Wizz Air va continua să zboare București spre Bergen (din 31 octombrie) și Oslo.

Avinor, compania care administrează majoritatea aeroporturilor din Norvegia, a declarat că Norwegian Air (DY), SAS (SK) și noua companie Flyr va oferi suficientă capacitate de transport după retragerea Wizz Air, fără a exista probleme pe rutele interne.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.