blank

Wizz Air extinde baza de la Budapesta

0 571

Wizz Air, cea mai mare linie aeriană low-cost, low-fare din România şi din Europa Centrală şi de Est a anunţat astăzi că va adăuga o nouă aeronavă Airbus A320 bazei din Budapesta. Este estimat că traficul de pasageri va creşte cu 20%, până la 2.2 milioane de pasageri în 2013. Cea de-a 7-a aeronavă va începe operaţiunile pe 13 martie 2013 şi va creşte investiţiile Wizz Air în flota din Ungaria la un miliard de dolari, creând astfel peste 300 de locuri de muncă în turim şi în aviaţie.

Datorită creşterii traficului de pasageri cu 30% în 2012, Wizz Air a anunţat creştere frecvenţelor pentru şase rute spre Dortmund, Eindhoven, Kiev, Larnaca, Malaga şi Napoli şi va reintroduce ruta sezonieră de vară spre Thessaloniki (Grecia). În total, pe perioada verii, compania va opera 30 de rute şi 155 de zboruri săptămânale din Budapesta.

Noua rută de vară
Zboruri săptămânale Tarife pornind de la
Thessaloniki 2 29 EUR
Frecvenţe crescute
  Zboruri săptămânale
Dortmund de la 4 la 7
Eindhoven de la  11  la  14
Kiev de la 4  la  7
Larnaca de la  3  la  4
Malaga de la  2  la 3
Napoli de la  2  la  3

Începând cu această dată, Wizz Air oferă două noi servicii de la aeroportul din Budapesta pentru a creşte confortul pasagerilor.  Serviciul Security Fast Track a fost introdus pentru a permite pasagerilor să ocolească cozile de la controlul de securitate pentru doar 4 EUR, serviciu gratuit pentru pasagerii care achiziţionează serviciile Wizz Premium şi Wizz Premium Plus pe wizzair.com. Pentru doar 20 EUR Wizz Air oferă pasagerilor din Budapesta acces la SkyCourt Business Lounge unde pot  benefia de WiFi gratuit şi catering, în timp ce aşteaptă plecarea zborurilui. Aceste noi servicii pot fi achiziţionate prin call center-ul Wizz Air sau de la biroul de ticketing de pe aeroportul din Budapesta.

Începând cu 21 decembrie Wizz Air va muta zbourile pe ruta Budapesta – Varşovia de pe aeroportul Modlin pe aeroportul principal din Varşovia, Chopin. Aeroportul din Modlin s-a confruntat cu o serie de dificultăţi operaţionale, iar ca rezultat zborurile au fost deserori redirecţionate sau anulate.  Prin această mutare Wizz Air doreşte să minimizeze întreruperile cauzate oamenilor de afaceri, clienţii principali ai acestei rute.

Cred că această decizie a fost luată după ce Ryanair a anunţat că va reduce activitatea la baza din Budapesta cu 40%!

Leave A Reply

Your email address will not be published.